Øystein Mørk fra Bøler IF løp på 32:07 som er klar ny årsbeste for han i en kontrollmålt 10 km. I tillegg til hans gode individuelle resultat ligger Bøler på 2. plass i lagkonkurransen, hvor 8 løpere teller, og er bare ett minutt og ett sekund etter ledende Hvidovre Atletik og Motion.

Som vanlig gjør de norske løperne det sterkt i veteranklassene. Svein Inge Buhaug ligger på 2. plass i den tøffe og store klasse 40-49 år, mens Trond Olav Berg leder i klasse 50-59 år og Svein Arne Sølvberg har tatt ledelsen i klasse 60 år+. Han vant klassen også i 2008 og 2009 og ligger dermed godt an til å vinne sin tredje strake totalseier. .

Fra mandagens start i Hasle

Peter Gross fra Sverige, Øystein Mørk fra Norge og Pär-Johan Lif fra Sverige side om side. De tre fulgte hverandre helt til og over mål - i denne rekkefølgen.

De beste i herreklassen:

1 838 Obed Kipkurui Sjundeå IF FIN 0:29:53 2:59 20.08 0:29:56
2 99 Steen Walter Marathon Sport DEN 0:30:25 3:02 19.73 0:30:28
3 662 David Nilsson Högby IF SWE 0:30:36 3:03 19.61 0:30:39
4 660 Henry Gross Hässelby SK SWE 0:30:42 3:04 19.55 0:30:45
5 871 Benjamin Ole Wolthers Sparta 1 DEN 0:30:46 3:04 19.50 0:30:49
6 654 Anders Ejbye Ernst Hvidovre Atletik og Motion DEN 0:31:06 3:06 19.30 0:31:08
7 653 Samuel Lutabii Hvidovre Atletik og Motion DEN 0:31:08 3:06 19.28 0:31:11
8 661 Andreas Åhwall Hässelby SK SWE 0:31:56 3:11 18.79 0:32:00
9 659 Peter Gross Hässelby SK SWE 0:32:06 3:12 18.69 0:32:09
10 519 Øystein Mørk Bøler IF NOR 0:32:07 3:12 18.68 0:32:11
11 818 Pär-Johan Lif Rødovre AC SWE 0:32:09 3:12 18.67 0:32:12

Obed Kipkurui fra Finland vant på gode 29.56 og har tatt en klar ledelse i Etape Bornholm

5 2627 Endre Wigaard Bøler IF NOR 0:12:57 3:48 15.76 0:13:01

Beste norske forøvrig i klassen ble Eldar Thomassen Fagerbakke  på 13. plass med 14:26.

De beste damene:

Anne-Mette Aagaard, Sparta vant åpningsløpet for damer

Signe Gadegaard lå lenge like bak, men endte på sjetteplass i mål

Åse Kiinkenberg ble beste norske dame på tiden 42:28 som ga henne en 26. plass totalt i dameklassen..

1 1719 Anne-Mette Aagaard Marathon Sport DEN 0:34:50 3:28 17.23 0:34:51
2 1552 Sanna Kullberg Kenttäurheilijat -58 Vantaa FIN 0:35:26 3:32 16.94 0:35:29
3 1760 Anna Holm Baumeister Viking Atletik Elite DEN 0:35:38 3:33 16.84 0:35:41
4 1534 Anne Sophie Eriksen Hvidovre Atletik og Motion DEN 0:36:28 3:38 16.46 0:36:34
5 1431 Dorte Dahl Blovstrød/ løberen DEN 0:36:48 3:40 16.31 0:36:52
6 1533 Signe Gadegaard Hvidovre Atletik og Motion DEN 0:36:55 3:41 16.25 0:37:00

Ungdomsklassen

19 år gamle Carl Fredrik Hagen, Tjalve løp på  33:48 og ble nr. 7 i klasse 18-23 år. Fjorårets norske ener på halvmaraton i juniorklassen (18-19 år) er tilbake etter lang tids opphold fra spesifikk løpetrening. Han ble tredje beste norske løper den første dagen.

Carl Fredrik Hagen åpnet med 7. plass i konkurranse med opptil år eldre konkurrenter i ungdomsklassen og ble tredje beste norsk løper.

Gode norske veteranplasseringer:

Svein Inge Buhaug ble nr. 4 totalt i etape Bornholm i 2008 og nr. 7 i 2009. Nå har Svein Inge tatt steget opp i veteranklassen og ble nr. 2 første dag i klasse 40-49 år med 32.54. Total blant alle menn ga det han en 18. plass. Han er 9 sekunder bak lederen av klasse 40-49 år. Vi tror Svein Inge kommer enda sterkere i løpet av uka, og spesielt i "motbakkeløpet" opp til Hammeren Fyr 4. dag venter vi en enda bedre plassering av han.

Både Trond Olav Berg og Svein Arne Sølvberg vant sine veteranklasser med god margin. Trond Olav Berg, Bøler løp på 35.58 i klasse 50-59 år og var 1,5 minutter foran nr. 2. Svein Arne Sølberg, Oppegård løp på 37.42 i klasse pluss 60 år og var drøye halvminuttet foran nr. 2. I denne klassen var tre av de fem beste fra Norge!