Toppbildet: Fra neste vinter vil man hverken trenge hodelykt eller fakkelbokser for å løpe rundt Sognsvann etter at sola har gått ned. Bildet er fra et fakkelløp i regi av Sognsvann Rundt Medsols høsten 2013 (foto: Jørgen Lindalen).

For de tusenvis av trimmere som går eller jogger rundt Sognsvann er dette kjempegode nyheter. Spesielt på høsten mens det ennå er snøfritt, men dagene er korte, vil lys gjøre det enda mer aktuelt å bruke turløypa rundt Sognsvann i stedet for å velge en tur i bygatene.

Se artikkel i dittoslo.no i dag: Pengegave på 6. 8 millioner gir lys rundt Sognsvann

Fra dittoslo.no:
– Bymiljøetaten sendte søknad til Tove Reistads stiftelse om støtte til prosjektet om lys rundt Sognsvann. Stiftelsen ønsket å støtte dette, og bevilget 6. 8 millioner kroner til lys rundt vannet, forteller miljøbyråd Guri Melby (V).

På plass vinteren 2016?
– Dette betyr at det allerede høsten 2015 kan etableres arbeider med belysning rundt Sognvann. Det er vel ett av Norges mest brukte friluftsområder, tall viser at rundt 60.000 bruker området hver måned. Muligens kan da folk nyte godt av lyset allerede vinteren 2016, tror byråden. Hun legger til at turveien rundt blir brøytet og strødd, og at det da også er på sin plass med lys. 

Foerste_Start_aller_siste_loep_2013__31A5269.jpg

Lys rundt vannet gir nye muligheter for Sognsvann Rundt Medsols, det blir spennende å se hva Heming Leira &Co gjør med det (foto: Jørgen Lindalen).