Stavanger og vestlandes kanskje fineste halvmaraton blir arrangert om snaue 3 uker av GTI. Dette flotte halvmaraton snor seg langs Mosavnnet-Stokkavannet og Hålandsvannet. Kanskje er det dens flotte profil som gjør at mange mosjonister har funnet veien til dette flotte løp de siste år. Deltagerantallet doblet seg fra 2008 til 2009, og arrangørklubben og den alltid opptimistiske leder Einar Søndeland håper at det skal doble seg på nytt i år. I fjor fullførte 497 løpere dette løpet som inkluderte 5 stafettlag.  Nå 3 uker før løpet er det 98 påmeldte løpere, og i tilleg kommer det flere løpere fra bedrift lag som er påmeldt direkte til arrangørklubben. For at arrangørklubben skal kunne yte løperen best mulig service må løperne melde seg på innen 28 oktober. Etteranmelding til en høyere pris kan gjøres etter denne dato men senest 4 november.


For mange er deltaker premien ”3xGTI halv maraton” et premie trofé som henger høyt. Etter sesong avslutning 2009, oppnådde 42 løpere denne premie som tildeles alle
som har løpt minst 21km i et av GTI sine 3 faste halvmaraton hvert år – Solastranden, i Stavanger sentrum og det grønneste alternativ 3 sjøers.
 
3 sjøers deltaker sertifikat kommer i ny design til årets løp, dette tildeles samtlige deltakere
 
En nyhet ved årets 3 sjøers er ellers at jentene slippes løs i fri dressur med 15 minutters forsprang på guttene. Jenter med en marsjfart på 2,30 i sluttid eller bedre vil kunne komme seg til 1.drikkestasjon
ved 5,4km uten å bli tatt igjen av de raskeste i herreklassen. Og ved målavvikling rundt kl 1620-1625 er det et helt åpent spørsmål om en mann eller kvinne blir først til å bryte målsnoren.

3-sjøers hjemmeside

Påmelding

Løypekart

 

Starten i 2009 fra Mosvangen camping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er løperne tilbake i et skogsparti langs Stokkavannet etter å ha løpt rundt Hålansvannet