Bildet: Langtrampen har klasser for både voksne og barn - og barna utgjør omtrent halvparten av deltgere. Barna fikk is etter løpet... og det passt jo bra i det fine sommerværet (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Noen sa det var nydelig sommervær mens andre mente det var klam luft og høy temperatur. Sommerlig var det i alle fall med 24-25 varmegrader ved Preståsen skole i Nannestad på torsdag kveld. Løpsleder Odd Blakkisrud kunne fornøyd telle opp 149 deltagere.

Bare 12 løp den lengste løypa, "Rondanestien" på 9,2 km, mens 54 løp den 5,7 km lange "Preståsrunden". Resten løp barnekarusellen. - Det var stedvis meget bløtt i skogen, og et sted måtte vi løpe over et veldig krevende hogstfelt som var 200-300 meter langt. Hvordan vinneren klarte å løpe på 37.56 er for meg en gåte. Det er uten tvil en svært sterk prestasjon, sier en av deltagerne på den lengste løypa.

Erik Forbord raskest i langløypa
Erik Forbord fra 135 Luftving vant herreklassen med 37:56, 2:41 foran Harald Furuseth fra Ull/Kisa IL på 2. plass. Mari Hernandez fra Romerike Ultraløperklubb vant kvinneklassen.

Ung og mye eldre vinner i kortløypa
I kortløypa var 12 år gamle Emil Kvalheim Otterdal fra Nes Ski raskest med tiden 23:10, 14 sekunder foran vinneren av M35-39, Halldor Berg fra Bjerke IL. Joda, Emil er i slekt med noen kjente løpere med samme etternavn. Raskeste kvinne var evigunge Trine Bogstad Mangerud fra Ull/Kisa IL (K60-64) med tiden 26:40, 31 sekunder foran Hege Kvam som vant K35-39. Trine bor forresten bare noen steinkast unna arenaen for Langtrampen.

Emil Kvalheim Otterdal var raskest av 54 løpere i "Preståsrunden" (foto: Marianne Pay).

ALLE RESULTATENE

Neste løp i Langtrampen
Torsdag 12.juni kl 18:30 (trim 18:00)
5,7  veg-/terrengløp
Innbydelse til Langtrampen

Samleside for løp på Romerike 2014
Her finner du link til innbydelse, resultater og reportasjer for løpene på Romerike i 2014
Tidligere samlesider:
2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

Flere bilder fra Nannestad:

Odd Blakkisrud ønsker velkommen til Langtrampen i Nannestad, løpskarusellen som overlevde nedgangstider og nå vokser seg stor igjen (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Vinneren av langløypa, Erik Forbord  (foto: Marianne Pay).

Andremann i langløypa, Harald Furuseth fra Ull/Kisa IL  (foto: Marianne Pay).

Sara og Dorthe (10 år) fra Bjerke IL løp like fort på 5,7 km i Preståsrunden
(foto: Marianne Pay).

Klart for start i Preståsrunden med 54 løpere på startstreken (foto: Marianne Pay).

Barna i klasse 5år+ er klare til start (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Idrettsglede! (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Mer idrettsglede (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Venter på is - som var populært (foto: Bjørn Hytjanstorp).

I klasse 0-4 år er det godt med ei hand å holde i (foto: Bjørn Hytjanstorp).