Wesley Korir, Kenya vant på 2:12:40. Son Cherop, Kenya ble raskeste kvinne på 2:31:50

Ronny Kristoffersen ble beste norske med 2:43:24 som ga han en 102. plass i klassen for menn.

Cathrine Wolden, bosatt i Pound Ridge, New York, sto for den beste plasseringen med en 8. plass i klasse 40-44 år med tiden 3:02:29.

Cathrine Wolden begynte å konkurrere for 8 år siden og har satt en rekke personlige rekorder det siste året. I desember satte hun sin fjerde strake personlige rekord på maraton da hun løp inn på 2:51:33 og gjorde det med negativ splitt: 1:26:08 og 1:25:25. I mars i år satte hun pers på 5 kilometer under NYRR’s Coogan’s Salsa Blues and Shamrocks 5k
 med 18:45.

Les mer om Cathrine Woldens forskjellige løp her.

Dette skriver Ronny Kristoffersen til kondis.no  om sitt løp i Boston:

Da er Boston Marathon, det første av de to maratoløpene jeg skal løpe på 13 dager, avsluttet. Løpet ble en brutal kamp mot varmen. Da vi startet kl 10.00 var det 25 grader og da jeg kom i mål kl 12:43 var det 31.5 grader (ny rekord for Boston Marathon). Dette førte til at tidene for samtlige som løp maraton ble mye dårligere enn beregnet. Vinnertiden i år for både herrer og damer var 9 minutter saktere enn i Boston Marathon i fjor, og den nest dårligste vinnertiden på 27 år, kun slått av 2004 da det også var ekstremt varmt.

Musai, som vant forrige år på verdens beste tid noensinne, 2.03.02, måtte bryte løpet etter ca 30 km pga krampe, samt at han nesten besvimte. Kori fra Kenya vant løpet på 2.12.40.

Folk besvimte som fluer underveis i løpet og ble fraktet bort på bårer og i ambulanser. Været var så ekstremt at arrangørene for Boston Marathon gikk ut og anbefalte de som ikke var veldig godt trent om å stå over årets løp. De ville da slippe å måtte kvalifisere seg til neste års Boston Marathon.

Totalt ble jeg nr 113 av 22426 løpere som stilte til start. Jeg fikk tiden 2.43.24, som er ca 10 min saktere enn jeg hadde håpet på. Det ble en kamp om å overleve i varmen. Jeg fikk også litt problemer med magen underveis pga varmen og at man måtte drikke så store mengder vann og sportsdrikk for ikke å dehydrere. Forrige år fikk man 113. plass på tiden 2.31.25. Det sier sitt om forholdene.

Varmen tatt ii betrakning og måten jeg gjennomførte løpet på, er jeg godt fornøyd med. Løpere som kom i mål samtidig med meg, hadde alle hatt ambisjoner om å løpe ned mot rundt 2.30, men måtte gi opp tanken på det underveis pga varmen.

Espen MOSJONISTEN Ringom var i Boston. Her finner du hans bloggrapport fra før løpet. Han kommer med løpsrapport litt senere.