Det ble en festdag for Gjesdal IL og BDO som arrangerte to forskjellige løp rundt Edlandsvannet ved Ålgård. Godt over 550 løpere innkludert barneløpet var en kraftig økning i antall deltagere for Gjesdal. Det var strålende vær og ca 25 grader ved start. To drikkestasjoner underveis sørget for at løperne kunne få rikelig med drikke i den småkuperte løypa rundt det idylliske vannet ved Ålgård sentrum.

Skilandslaget Kristian T Rennemo vant BDO mila, som målte ca 9,3 km, foran Gjesdal egen utøver Kristian Bjørsvik. I kvinneklassen vant Anne Jorunn Hodne foran Kari Anne V Billingstad, begge fra GTI.

Vebjørn Rodal hadde nok en gang tatt turen til sin gamle klubb og vant duellen med den gamle storløperen Jørn Holmen, som ledet Gjesdal IL i de årene klubben var helt i Norgestoppen i langdistanseløping.  De løp rundt Edlandsvannet (7,5km). Rodal vant på 27.54 etter en god avslutning og var 21 sekunder foran 54 år gamle Jørn Holmen. Det skulle bare mangle at 39 år unge Rodal slo sin "gamle" lagleder.

RESULTATER

Starten har gått.                                                                              Foto: Henning Wiig

Kristian T Rennemo løp inn til seier.                                        Foto: Kjell Nodland

Kristian Bjørsvik fra  Gjesdal IL                                                      Foto: Kjell Nodland

Tidligere toppspiller i fotball Bent Apneseth er blitt bitt av løpsbassillen.             Foto: Kjell Nodland

Eline Wiig, Vilde Idland og Kari Hauge Paulsen                       Foto: Henning Wiig