Ryggejoggen arrangeres ved Rygge, litt syd for Moss, og historiens første utgave av det tradisjonsrike karuselløpet gikk av stebelen søndag 21. november 1982. 

(Foto: arrangøren)

Ryggejoggen arrangeres hver uke hele året gjennom. Om sommeren som terrengløp på torsdager, og vinterstid på grus og asfalt på lørdager. 

Torsdag 24. april ble løp nummer 1658 gjennomført, og i den anledning var det Ole-Hermann Røhr satte ny løyperekord i den lengste løypa på 7,2 km da han løp på 25.24. Dette var 14 sekunder raskere enn den tidligere rekorden som tilhørte Espen Stueland. 

Ryggejoggens hjemmeside kan vi lese følgende: 
"Ole-Hermann var med på Ryggejoggen første gangen 28. november 1982. Da var han bare 4 år gammel og det var den andre i rekken av 1658 Ryggejogger pr. dags dato. Det har til nå blitt 248 Ryggejogger på Ole-Hermann og nå er han altså den som har løpt raskest av alle på 7,2km! Han har trent godt i snart 4 år og vært i teten i sin klasse på flere løp, blant annet i Mossekarusellen. En skade i fjor høst medførte imidlertid 3 måneder uten løping, men mye trening med vekt på styrke og spenst har tydligvis gitt resultater. Etter jul har mye av løpetreningen foregått som bakkelølp på tredemølle. Et av målene i år var løyperekorden på den lange løypa!
- Kanskje jeg kan komme under 25:00 i år, sier Ole-Hermann."