Fra arrangør Kyrksæterøra IL sin hjemmeside finner vi følgende rapport fra historiens 12. utgave av Ruten Opp:

"Nær 100 deltakere i årets Ruten opp. Bra med tanke på værutsiktene, som var mildt sagt lite fristende.

Været har helt klart mest å si for at "folk flest" skal komme seg ut. Med forvarsel om bortimot 15mm nedbør i morgentimene, samt at tåka lå tett nedover fjellsidene på Kyrksæterøra, så må vi være fornøyd med at det kom såpass mange.

Forholdene var ikke så ille som det kunne vært. Regnet kom i små mengder. Men tåka var såpass tett at også trimmerne måtte følge konkurransetraseen. Lufta lettet litt før konkurransen startet, og det ble dermed ok løpeforhold.

Det er alltid spenning i om det kommer gode løpere på besøk. Det gjorde det absolutt, både i herre og dameklassen.

Gunhild Veien (Skaun IL) var suveren i dameklassen. Hun viste god form, og tok en soleklar pers da hun løp på 50.10. Dette er nest beste dametid i løpets historie. God form viste også Berit Vestermo og Solrun Sæther, som begge løp vesentlig fortere enn i fjor.

I herreklassen ble det løpt meget fort og meget jevnt. 6 mann lå så og si samlet opp til hengebrua ved 400moh. Joakim Sødal ledet en stund, men fikk hold og klarte således ikke å opprettholde tempoet. Håvard Tømmerdal fra Trondheim tok over ledelsen og fikk raskt rundt 50 meter på Joakim som han holdt helt inn. Håvard kom til topps på den sterke tiden 42.15. Kun 3 stk har løpt fortere i arrangementets historie. Joakim kom opp 25 sek bak på 2.plass. Robert Sørlie, som lenge løp sammen med Sverre Solligård, kom opp på en god 3.plass på 43.01. Klar pers på flere minutter.

Hele 5 mann løp raskere enn 44 minutter. 4 damer kom opp på tider godt under timen. Det til tross for meget sleipt føre fra start og opp til ca 600moh. Utrolig bra nivå på dagens konkurranse! Veldig motiverende for videre satsing på arrangementet. Spennende at vi har et løp som tiltrekker seg gode løpere.

Flotte pengepremier (gitt i samarbeide med Sparebanken Hemne og Ove Aunli Sport) ble delt ut til de 3 beste i dame/herreklassen.

Men som sagt tidligere, det er "folk flest", de som tar dette som en fin og sosial tur, som er kjernen i arrangementet. De bidrar til fin stemning og heiarop oppover løypa. Som takk for innsatsen fikk alle gratis kaffe/kaker/saft etter nedkomst. Det ble veldig godt mottatt. I tillegg fikk heldige vinnere fine gavepremier gitt av det lokale næringslivet her på Kyrksæterøra.

Vi ønsker alle velkommen tilbake neste år!"