- Veldig godt fornøyd så langt. Har gjort tre stabile løp. Ikke noen toppløp, men det er stabile gjennomføringer som gjelder i O-ringen, sier Andreas Sølberg som etter dagens 3. etappe i O-ringen overtok ledelsen i sammendraget i eldste junioreliteklasse for herrer.

Han var 9. mann på dagens etappe, som ble vunnet av Fossums sveitsiske junior-VM medaljør, Sven Hellmüller, men Andreas var under 3 minutter bak og overtok da altså ledelsen med 2 etapper igjen av årets O-ringen.

- Jeg skal bare fortsette med stabil orientering også de to siste dagene. For meg handler det om å ha full fokus på egen orientering. Denne taktikken har ført Andreas til toppen av sammenlagtlisten. I samme posisjon finner vi en annen trønder, Ingeborg Eide, i yngste juniorklasse for jenter.

- Terrenget er ganske tungt, så det passer muligens bra for trøndere, sier Andreas som er klar på hva som gjelder under morgendagens mellomdistanse. - Jeg skal holde godt i kompasset, sier VM-bronsemedaljøren som er på vei mot en ny topplassering.

Best av de norske i eldste juniorklasse for herrer i dag var en annen junior-VM løper, Anders Felde Olaussen på 3. plass. Hos de jevngamle jentene (D20 Elite) var Sigrid Alexandersen best av de norske med en 4. plass, 15 små sekunder foran Synnøve Bråten på plassen bak. I yngste juniorklasse for herrer er Audun Heimdal nordmannen med mest suksess. Han løp inn til 7. plass i dag, og er også 7. mann i sammendraget.

Som nevnt leder Ingeborg Eide yngste juniorklasse for jenter sammenlagt. Hun var i dag 3. best. Marie Olaussen var 5. best i dag, og er nummer 6 i sammendraget.

Det er også verdt å nevne at en del av de norske ungdomsløperne viser solid sommerform noen uker foran Hovedløpet.  Kasper Fosser vant i dag H16 foran Elias Jonsson, og Kasper leder også sammenlagt etter dagens meget gode løp.Sammenlagt leder også Sander Arntzen i klassen under (H15). Etter to seire på rappen før hviledagen, ble det 4. plass i dag på gutten i drakten til Asker SK.

Hos jentene er det mange norske som løper bra i D16. Her leder Synne Strand fra Asker SK sammenlagt, men i dag var det Anine Lome fra Hamar OK som var best av alle. Det var også norsk på 3. plass ved Byåsen-jenta Ragnhild Eide, som også er 3. best sammenlagt.

I D15 var Ragne Wiklund fra Nydalens SK kjappest gjennom løypen i dag. Etter stabil løping de tre første dagene er hun nummer 2 sammenlagt.

I D14 ble Jenny Baklid nummer 2 i dag, og er 4. best sammenlagt etter 3 av 5 løp. Og i klassen under ble det seier til Kristine Kravdal som med det er 2. jente sammenlagt i D13.

Kilde tekst: Norsk orientering
Alle foto: Stein Arne Negård