Rundt 10 grader og lett nedbør gjorde at det var bra løpsforhold i Karlstad Stadslopp, men den flate og lettløpte løypa ligger vindutsatt til. Noe løperne fikk merke i den 10 km lange løypa lørdag ettermiddag. Passelig temperatur for å løpe langt veide nok opp mot vinden, så i likhet med tidligere år var det mange nordmenn som satte både perser og årsbeste på mila.

En av de som perset var Christina Bus Holth. Med noen få sekunder snek hun seg for første gang ned på 33-tallet og forsvarte fjorårets seier i Karlstad Stadslopp.
- Det var til tider tungt å løpe i motvinden, og jeg kjente også at beina ble nedkjølt i regnet som kom utover i løpet. Men jeg er likevel godt fornøyd med både seieren og tiden, fortalte den EM-klare jenta som løper for SK Vidar.

For det er EM maraton i Barcelona som er sesongens store mål for Christina Bus Holth.
- Jeg trener mye mengde for tiden og ligger rundt 200 km i uka. Mye av dette er kvalitets- og intervalltrening, så jeg er ganske nedkjørt for tiden. Det var derfor ingen topp dag i Karlstad, men jeg kjørte jevnt hardt hele veien, forklarer hun.

Christina Bus Holth mot mål til ny pers og seier i Karlstad Stadslopp. (Foto: André Bøhn)

10 Monika Kørra 811 Ren-Eng 39:19.1 5:19.8

Blant herrene ble det kenyansk seier til Sammy Kurui med tiden 29.52. Beste norske ble Alem Adhonom, IK Tjalve på 3. plass med 30.49.

Komplette resultater

Totalt var det 2530 som fullførte mila i Karlstad. (Foto: André Bøhn)

Kenyanske Sammy Kurui, Barakarunner, vant på 29.52 og hadde 50 sekunders margin ned til svenske Per Jacobsen. (Foto: André Bøhn)

Alem Adhonom, som løper for Tjalve, ble beste norske på 3. plass med 30.49. (Foto: André Bøhn)

Øystein Mørk, Bøler inn til 6. plass totalt på 32.51. (Foto: André Bøhn)

Fra venstre: Vidar-løperne Martin Holm og Jens-Kristian Berg, pluss "råtassen" Gudmund Høst (legg merke til "startnummeret"). Holm løp på 33.11, mens Berg løp på 32.58 og så med det 32-tallet på mila for første gang. Høst kom inn på 32.57 og imponerte med en 7. plass totalt og soleklar seier i veteranklassen 50-54 år. (Foto: Bjørn Johannessen)

Blant kvinnene var det bak den suverene vinner Christina Bus Holth 37 sekunder ned til nummer to som ble svenske Anna Von Schenck. På de to neste plassene ble det norsk ved Jorunn Rekkedal, Ås IL (til høyre) som løp på 35.06 og kom på 3. plass totalt, mens Siri Størmer, SK Vidar kom på 4. plass med 37.50. (Foto: Bjørn Johannessen)

Anders Knudsen, IK Tjalve ble nr. 11 totalt med 33.07. Her har han følge av Strömstads Henrik Hansson som var sekundet bak i mål. (Foto: André Bøhn)

En god gjeng norske løpere tok turen til Karlstad i håp om å få gode tider i den lettløpte løypa. Fra venstre: Frode Monsen, Svein Hagen, Svein Arne Sølvberg, Harald Ringen og Trond Inge Carlsen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Svenske August Mollén, IK Norrköping imponerte med 36.33. Gutten har enda ikke fylt 11 år. Bak ser vi Øyvind Stokseth, Halden SK som kom inn på 36.30. (Foto: André Bøhn)

Monika Kørra, Ren-Eng ble nummer 9 totalt blant kvinnene med 39.19. (Foto: André Bøhn)

Olav Sveen, Ready inn til 36.26 og 2. plass i klasse 50-54 år, bak Gudmund Høst. (Foto: André Bøhn)

To superhelter deltok også. Fra venstre: "Spiderman" og "Batman". (Foto: Bjørn Johannessen)

Bøler var som vanlig god representert. Her ved Hermann Bruun (til venstre) og Geir Lunde som løp på henholdsvis 35.22 og 35.45. (Foto: Bjørn Johannessen)

Med 2530 fullførende ble det folksomt i målområdet. (Foto: Bjørn Johannessen)

Løpere fra Halden IL. Fra venstre: Rolf Bøhn, Bjørn Johannessen og Trond Bukholm som løp på henholdsvis 39.38, 34.21 og 41.28. (Foto: Frode Monsen)