Det ble nydelig vær for deltakerne og hett for på funksjonærene på Ilseng lørdag da påmeldingene økte formidabelt for andre årets på rad. Totalt endte deltakerantallet på utrolige 386 denne lørdagen som er over en dobling fra fra fjorårets 177.

Se reportasjen med over 100 bilder fra fjorårets løp her: Ilsengløpet med formidabel deltakerøkning

Ilsengløpet går på de flotte Ilsengstiene som er viden kjent og nok en av grunnene til at løpet de to siste årene gar tiltrukket seg flere hundre løpere. Det er også en egen atmosfære på det grønne teppet på idrettsplassen på Ilseng når været spiller på lag som det ofte gjør tidlig i mai. I tillegg er det ikke tvil om at vi nå opplever en ny vår for løping etter at pandemien hindret folk å samles til felles fysisk utfoldelse.

Til sammenlikning var det totalt 77 som fant veien til Ilseng idrettsplass for to år siden, og det siste året før korona-nedstengningen var det 88 deltakere som også var nivået løpet lå på fra starten i 2015.

Samleside for Ilsengløpet med reportasjer fra alle utgaver

Se alle resultater her

Ilsenglopet-04.jpgBarneløpet var også populært. (Foto: Arrangøren)

Seier til Mari Brøndbo Dahl

I kvinneklassen ble det seier til Mari Brøndbo Dahl på den lengste distansen, 10 kilometer. Hun vant med god margin, på 42.09. Nærmest kom Hamar Skiklubbs Mari Robøle Lien. Hun løp på 45.34. Camilla Rustadbakken Berg, også hun fra Hamar skiklubb, tok tredjeplassen med 46.52. Samtidig ble det klasseseier i klasse 40-49 år.
- Veldig fint løp. Løp kontrollert, men det ble tungt nok. Konklusjon: løpe mer i terreng, skriver hun på sin egen Stravaprofil.

I klasse 14-15 år løp Emma Otterhaug fra Hasle IL et fint løp og kom i mål på 48.58.

Sigurd Ruud Skjeseth best av herrene

Det ble seier på hjemmebane for Sigurd Ruud Skjeseth fra FIK Orion. Han løp på 35.17 og satte ny løyperekord. Vinneren skrøt av forholdene. 38 sekunder bak fulgte Vegard Ølstad Dalberg fra Vang O-lag. Han løp på 35.56. Tredjeplassen gikk til Magnus Sedeniussen fra Lyn ski, som løp på 36.19. Alle i klasse 23-39 år.

På fjerdeplass fulgte Terje Gulbrandsen fra BDO Innlandet. Han løp et solid løp på 37.28, og tok dermed klasseseieren i klasse 50-59 år. To andre løpere fra den klassen løp også under 40 minutter. Espen Nyland fra CMS Kluge løp på 3915 og Rune Svartvadet fra Hamar skiklubb løp på 39.57.

Seire til Line Myrvold og Arne Elias Østerås på 5 km

På lørdagens 5 kilometer var det Line Myrvold fra Tren Løten som tok seieren med 26.48, foran Emma Lewin og Emilie Hågensen. I herreklassen vant Arne Elias Østerås med 22.58, foran Niklas Bakke og Jakob Aarskog Bjerke.