Værvarslet var mildt sagt ustabilt før start for den 3. utgaven av Nordmarka Halvmaraton. Men når tiden tikket ned mot start kl. 12.00 ble det noe lysere i skydekket og det ble på mange måter et perfekt løpevær for de 145 løperne som hadde tatt turen til Damtjern denne lørdagen.

Nordmarka Halvmaraton har etter bare noen får leveår, blitt kjent for den fine og noe harde løypetrasè. Og da spesielt de to første stigningene. Knut Eraker Hole holdt jevn og fin fart opp den første bakken. Og mot toppen slapp konkurrentene. Dermed ble det et sololøp for Knut de siste 17km. Etter vending ved ca. 10.5 km er det et nytt parti med noen bratt moter, og Knut følte seg sliten og var nesten sikker på at konkurrentene skulle klare å innhente


SE RESULTATENE FRA ÅRETS LØP HER
 

SE FLERE BILDER FRA ÅRETS LØP HER

han. Men det gjorde de ikke. Knut løp inn som suveren vinner med tiden 1:15:13. Arild Hagesveen fra Bøler IF Friidrett løp inn som dagens nest raskeste med tiden 1:18:09. Anders Soovik fra Sverige løp inn til den siste pallplassen med tiden 1:19:23.

I kvinneklassen ble det favorittseier til Siri Størmer fra SK Vidar som løp de svært kuperte 21 kilometerne på tiden 1:27:43. Det ble lokal sølvplass, da Marte Pedersen fra Hytteplan løp inn som nest raskeste med tiden 1:31:49. Dorte Foss fra Raufoss IL løp inn som den tredje raskeste kvinnen med tiden 1:35:52.


Knut Eraker Hole vant den 3. utgaven av Nordmarka Halvmaraton med tiden 1:15:13. Litt såre brystvorter, men var likevel godt fornøyd med sitt eget løp.


Arild Hagesveen fra Bøler IF Friidrett ble dagens nest raskeste med tiden 1:18:09


Anders Soovik fra Hytteplan Sports svenske avdeling, løp inn som dagens tredje raskeste med tiden 1:19:23.


Siri Størmer fra SK Vidar vant dameklassen med tiden 1:27:43


Den lokal ultraløperen Marte Pedersen løp inn som nest raskeste kvinne med tiden 1:31:49.


Dorthe Foss fra Raufoss løp inn til den siste pallplassen for kvinnene med tiden 1:35:52