Snøkuten har hatt holdt stand som innlandets vinterkarusell nr. 1 siden oppstarten i 1979. Løpebølgen får hvert 5. år et lokalt oppsving i Veldre pga. den attraktive jubileumspremien . Også da løping generelt var nede i en bølgedal for ti år siden, strømmet aktive løpere og mosjonister til det enkle og sosiale arrangementet ved Kirkekretsen skole. I 2003-04 deltok mellom 500 og 600 i minst fire løp som må til for å få karusellpremien.

Fjorårets karusell hadde "mot normalt" en tilbakegang i deltakelsen med et gjennomsnitt på rundt 30 aktive og drøyt 210 deltakere totalt. Som vanlig var det oktoberløpet på sommerføre som var mest poulært med heholdsvis 55 på tid og 318 totalt.

Årets opplegg er som "i alle år" med seks løp hver fjerde tirsdag fra oktober til mars. Første løp går altså i den 6,9 km lange Kaashagarunden den 18. okober. Deretter løpes Nordhagarunden på 9,5 km og den 11,4 km lange Houmsrunden før jul. På etterjulsvinteren snus både løpsretning og rekkefølge på de tre løpene, og karusellen avsluttes 6. mars 2012.

Bildet: Tetgruppa i fjorårets sesongpremiere bestod av (fra venstre) Rune Kvikstad, Geir Strandbakke, Per Briskelund, vinner Gert Moen (delvis skjult) og Sondre Bonkerud. Foto: Stein Arne Negård.

Samleside for Snøkuten

Snøkuten på terminlistaSnøkuten på sitt best! Her jubles det undervegs i Houmsrunden i fjorårets desemberløp.


Veldre kirke passeres etter 1 km i de tre førjulsløpene.