Øystein Syversen løp 10 000 m på 37.18 og var drøye minuttet etter den russiske vinneren i M55. Sørlendingen Helge Dolsvåg tok Norges andre medalje på distansen med tida 33.30 i M45, slått med 40 sekunder av en spanjol. Rogalendingen Svein Ove Risa ble med 33.14 nr. 4 i M35.

I tillegg til Oppstad-løperen er Hedmark representert ved Veldres Oddbjørg Haakensveen og løtensingen Arild Busterud. Veldreprofilen klinte like  godt til med gull og ny verdensrekord på 300 m hekk på sin første distanse søndag. Med 55.30 senket hun gjeldende rekord med bortimot fire tideler. Super-pensjonisten skal også delta på 400 m og 800 m i løpet av de ti dagene som mesterskapet varer. Også Arild Busterud har allerde sikret seg et gull i kluestøt.