Vår mann i Malm: Kenneth Myhre
Bildet: De sterke juniorene er fortsatt sammen 3 km ut i løpet

Det var på forhånd av årets utgave av Malm IL-mila i Malm knyttet størst spenning til oppgjøret mellom lokale Alexander Kirkeberg, og Kyrksæterøras Joakim Sødal.

Kirkeberg la årets sesongdebut til mil-løpet på hjemmebane, mens Sødal allerede har lagt bak seg Sentrumsløpet, hvor han løp på 32.29, to uker før han tok turen til Malm. Begge har mål om å klare kvalifiseringskravet på 10.000 meter til årets Jr. VM som arrangeres i Oregon, USA, i siste del av juli, og under løpet på Malm fikk de årets første test seg i mellom.

Sødal gikk hensynsløst til verks i den 10 km lange løypa, og hadde teten med Kirkeberg i rygg de første kilometerne av løpet. De to opparbeidet seg raskt et stort forsprang på resten av feltet, og lå samlet halvveis ut i løpet hvor de passerte 5 km på rett i overkant av 15.30.

Andre halvdel av løpet bød på noe mer utfordrende løpeforhold, med innslag av nyskrapede grusveier som gjorde det noe tyngre å løpe. Her måtte Kirkeberg se Sødal gli sakte men sikkert i fra, og til slutt ta seieren på tida 32.30.

Kirkeberg sprang i mål 22 sekunder bak Sødal, til tiden 32.52. Dette er helt identisk med tiden hans i fjorårets utgave av MIL-mila (http://www.kondis.no/mil-mila-unggutt-imponerte-paa-hjemmebane.5224854-127676.html). Årets løype var derimot 60 meter lengre enn fjorårets løype, etter at den ble kontrollmålt av Kondis uka før årets løp.

De tre beste herrene under premieutdelinga: Sødal, Kirkeberg og Geir Ketil Almlid

"En fin gjennomkjøring i ei fin løype" uttalte Sødal etter løpet. "Jeg og Alexander pushet hverandre bra, men det var godt å se at jeg i dag har det nødvendige forspranget på han".

"En grei start på sesongen, herfra skal pila peke kun i en retning. Det er 10.000 m på Øya 17. mai som gjelder!" kontrer Kirkeberg. Det ligger med andre ord an til flere spennene junioroppgjør i Trøndelag i tida som kommer!

I dameklassen gikk seieren til Tonje Lerfald Nilssen, Namdal løpeklubb. Hun vant med tiden 43.40, nøyaktig ett minutt foran Anniken Lorvik, Byåsen IL. Lerfald Nilssens tid var dessuten en forbedring av løyperekorden for kvinner med 54 sekunder.

De tre raskeste kvinneløperne: Nilsen, Lorvik og Silje Kleven Lorentsen.

Flere bilder fra MIL-mila:

almlid (640x441).jpgGeir Ketil Almlid fra Malm IL var nummer tre totalt, og vinner av M35-49.

Anders Skjerve fra Markabygda IL ble nummer 2 i M50+

Dobbel Evensen som løp sammen fra start til mål - og ble klokket inn på samme tid. Siv Grethe ble nummer 2 i K35-49 mens mannen Morten ble nummer tre i M35-49.

Kenneth Myhre var hare for kjæresten Tonje Lerfald Nilsen de første fem kilometerne. Tonje vant kvinneklassen, mens Kenneth vant M20-34 etter en sterk andre 5-kilometer der han nesten hadde farten til de to sterke juniorene i tet. Dette var Kenneths første konkurranse etter en lang sykdomsperiode.

Ole Marius Berntsen fra arrangørklubben var yngste deltager i MIL-mila.

Stig Ove Tangen jages av en gruppe løpere...