Løpsdagen kunne by på et praktfullt vær som viste alle de tilreisende et Svalbard fra sin aller beste side. Løperne var da heller ikke tilbakeholdne med å gi uttrykk for sin entusiasme over de omgivelsene løypa kunne by på underveis.

        Innover Adventsdalen. Foto: Emilie Ulsnes Sommervold

Totalt gjennomførte 105 løpere de tre distansene maraton, halvmaraton og Spitsbergenmila (10 km). Deltakerne fordelte seg med 38 løpere på maraton og 35 på halvmaraton og 31 på 10 kilometer’n.

Vinnerne i de forskjellige klassene ble:

Helmaraton menn: Gjermund Thorson Nordskar (Norge) 03:04:26
Helmaraton kvinner: Anna Sacco Botto (Italia) 03:41:49
Halvmaraton menn: Eirik Gramstad (OSI, Norge) 01:12:09
Halvmaraton kvinner: Guri S. Windstad (Norge) 01:47:39
10 km menn: Per Christian Stokke (OSI, Norge) 00:34:29
10 km kvinner: Trine Skoglund (Norge) 00:51:30
En ”løper”, østerrikeren Harald Hel, deltok i en egen klasse. Han gjennomførte Maratondistansen med sparkesykkel på tiden 02:10:43
 
Alle resultatene vil bli lagt ut på Spitsbergen Marathons hjemmesider
Det kommer hvert år løpere til Svalbard fra hele verden for å delta i dette spesielle løpet. I år deltok 49 deltakere fra Norge, 47 deltakere fra Europa utenom Norge, og 5 deltakere utenom Europa. 2 fra Japan, 1 fra India, 1 canadier og 1 fra USA.
Det arrangeres også hvert år et Labb og Line løp for barn med start i etterkant av de tre distansene for voksne. Barna løper en 3 km løype, og ved målgang løper de inn sammen med de voksne løperne. Dette er med på å skape gode forbilder for barna, og vi har heller ikke mottatt annet enn positive tilbakemeldinger fra Spitsbergen Marathons deltakere.
I år deltok 55 barn i Labb og Line løpet.

Se også reportasje på Svalbardpostens nettside

Slik gikk det i fjor
 
Bildeserie: