Fra Ingrid-løpet til Siddisløpet

Siddisløpet er vårens store løpsutfordring i Stavanger regionen. Løpet som første gang ble arrangert i 1984 med 188 deltakere, vokste raskt til 3200 påmeldte, hvorav 2900 registrert med tid Såvel løpets opprinnelige navn "Ingrid-løpet" som traséen rundt vannet er endret, og dagens løype er i underkant 8,2 km I godt løpsvær og i konkurranse med en ny storsatsing på et sykkelritt bare få km unna samme helg, fikk årets løp i overkant 800 påmeldte og 706 registrert deltakere i mål. I tillegg kommer 350 som løp Barneløpet Fersk norgesmester i terrengløp Henrik Ingebrigtsen, Sandnes satset sin vane tro friskt fra start. Litt for friskt, sa han selv i etter løpet til en lokal avis. Bjørnar Ustad Kristensen, Sandnes, tok dermed sin fjerde seier med sterke 23.36, kort tid etter et nytt lengre treningsopphold i høyden. Henrik Ingebrigtsen, 24.10 og Asle Rønning Tjelta, Skjalg, fulgte nærmest med 25.00. I kvinneklassen var Skjalgs Tsige Gerberhan Oqbazgi best med 30.19, mens klubbveninne Vigdis Holst ble nr 2 med 30.24. Wenche Lægraid Kvæven fra GTI tok tredjeplass 30.54. Arrangør Skjalgs meget rutinerte stevnestab laget en flott ramme om løpet, og ved gjennomgang av resultatene merker vi oss gode prestasjoner blant de helt yngre løpere som løp i skoleklassene. Einar Søndeland
Ragnars_spurtpris

Bildet lyver ikke - Ragnar Stølsmark er i tet og vinner spurtprisen

GTI-løper Ragnar Stølsmark (24) fikk en spesiell opplevelse i sitt første møte med landets ypperste langdistanseløpere. Arrangør Skjalg hadde satt opp en spurtpris etter bare 800 m fra start. Ragnar Stølsmark satset på på å vinne den, og la teten i eliteklassen rundt 40-45 meter bak seg på toppen av løpets første motbakke. Vi skimter så vidt Bjørnar U Kristensen, Henrik Ingebrigtsen og Asle Tjelta langt bak på bildet. Ragnar Stølsmark avsluttet forøvrig også sterkt med en siste 1000 m på 3.12 inkludert løpets nest tøffeste motbakke ca. 200m før mål. Han fikk en sluttid på 27.52, som holdt til en 9. plass.