Det var konkurranse om konkurransedeltakerne i Bergen i dag, da Loddefjordløpet gikk på samme dag. Arrangementene treffer nok litt ulike publikum, men mange kunne sikkert gjerne deltatt i begge. Hyggelig uansett å se over 100 deltakere i 1.løp til Blåmanen, som er klar, ny deltakerrekord for løpet.

Trimklassen hadde start mellom 1000 og 1145. Disse var de minst heldige, da været på den tiden var preget av regn og tåke. Temperatur og vind var heldgivis noe bedre, med rundt 10 grader og begrenset vind. Etterhvert som løpet skred fram ble været stadig bedre og til slutt ble det riktig så bra med sol og god stemning.

Fellesstart i konkurranseklassen gikk 1215. Vinner av herreklassen ble Stian Hovind-Angermund (Varegg Team Melkesyre) med tiden 31:04. Om man sammenlikner med fjoråret, skal man her huske på at det nytt av året var krav om 2,5 kg sekk denne gangen. Bak Stian fulgte Stian Øvergaard Aarvik (Fana) på tiden 32:12 og deretter Marius Vedvik (Gular) med 32:26.

I kvinneklassen var det Torun Øvergaard Aarvik (Fana) som tok en forholdsvis klar seier med 41:11, foran Marianne Erdal 43:08 og svenske Linea Fredäng (Åsane CK) og 43:38.

Fullstendig resultatliste ligger her.

Se også Bjarne Ludvigsens fantastiske bildeserie her.

Arrangørens (Varegg Team Melkesyre) artikkel og bildeserie ligger her.


Litt fuktig og tåke i begynnelsen av løpet. Her er de første på veg mot mål med brikke.


Å huske hvor man la brikken kan være en utfordring, men det gjør ikke noe.


Løypen som har nesten 500 høydemeter fordelt på 6,3km er ikke blant de letteste. Cathrine Wiseth mente hun aldri hadde gått såpass i kjelleren som i dag. Løypen følger ikke Tarlebøvegen hele vegen, men tar noen steder stier som går parallelt som nok kan by på en liten ekstra utfordring for de fleste.


Stian H. Angermund (Varegg Team Melkesyre) tok nok en overbevisende førsteplass. Stian har overbevist stort i år, med femteplass i Norgescupen i motbakkeløp, 2. plass i stoltzen på 8:40, løyperekord i løpsdelen i Axtri, og til og med førsteplass i Fanaløpet (halvmaraton) for to uker siden, bare for å nevne noe! Han har en motor som ikke ligner grisen og er ikke grei å ha med å gjøre når de bratteste motbakkene begynner.


På en flott andreplass kommer Stian Øvergaard Aarvik. Imponerende av 15-åringen å komme foran...


...Marius Vedvik (Gular IL). I går sprang Marius Hytteplanmila (10km) på intet ringere enn 30:36! Vi gratulerer Marius med pers, synes det er herlig at flatespesialisten stiller i dette nokså tøffe motbakkeløpet og ønsker han lykke til i nordisk og europeisk mesterskap senere på høsten.


2 kompiser får bildet sitt tatt i solskinnet på toppen.
Rasmus Vonen gjør et godt løp. 
Første kvinne mot mål er Torun Ø. Aarvik. Hun fikk tiden 41:11 og vant med det ganske suverent.


Ketil Ola Skjelvan fra "Team Melkesyre" blir klokket inn av kompisene og lagkameratene. Ketil Ola er også kjent for sin satsing på treningskonseptet "Barry's boot camp", der han samler stadig flere fornøyde kunder. 


2. kvinne mot mål er Marianne Erdal med tiden 43:08.
Maarten Boting (Åsane CK) fornøyd med løypa, været og arrangementet.
Marius Vedvik kunne innkassere en av dagens pengepremier med sin 3. plass.


På kvinnepallen vant Torunn Ø. Aarvik, mens opprinnelig svenske Linea Fredäng tok 3. plassen. Marianne Erdal på andreplass hadde desverre forlatt målområdet før premieutdelingen, men arrangør forsikrer om at hun vil motta pengepremien.


På herrepallen ser vi Stian og Stian, mens Marius måtte ned på forhånd.


Arrangør hadde satt opp et fint målområde i ly for eventuell vind og med mulighet for å komme under tak. Dette lover godt for de kommende løpene, selv om vi selvfølgelig ønsker oss tilsvarende vær da også. Neste løp er om to uker, men da på en lørdag og med en litt annen løype. Se løpets hjemmeside for mer info.