Bildet: Så sliten er man etter å ha løpt over 86 kilometer på 6 timer.

Kjæresten var på samling med Oslofjord Triatlon i Sæby, og John Henry ble med nedover for å trene seg opp mot maraton-NM i Tromsø om tre uker. Så oppdaget han at løpet "24 timer ved havet" skulle arrangeres samtidig.

- Siden jeg uansett skulle ha langtur i dag så ble jeg med på moroa, sier Strupstad til kondis.no. - Sleit litt midtveis og det blåste ganske friskt fra havet, fortsetter han. Likevel ble det imponerende 86,24 km på Ren/Eng- løperen, som bare var 1,9 kilometer bak Jarle Risas to år gamle norgesrekord på 6-timers. - Neste gang ryker kanskje rekorden til Jarle, men jeg hadde en fin tur og jeg er fornøyd. Så får vi se om dette var lurt, når NM i maraton om 3 uker går av stabelen, avslutter Strupstad.'

24-timer-ved-havet-2.jpg

Arrangøren av 6-12-24-timersløpet var også imponert. De skriver på sidene sine: - Der blev igår løbet 86 km på 6 timer- kunne være ny dansk rekord men desværre - da det var en norsk gut.

Resultatet var en forbedring av persen til Strupstad med 3 kilometer, og det førte han opp på 2. plass på den norske adelskalenderen. I 2007 løp han 83,21 km i Romerike 6-timers, men senere har han først og fremst prioritert 100 km på ultradistanse.

10 beste nordmenn på 6-timersløp gjennom tidene:

John_Henry_Sæby.jpg