Vinnerduo_320x239

Resultatliste_JH-rittet_2011
Samleside for JH-rittet
JH Sykkels nettsider
GALLERI MED 52 BILDER 

Bildet: Anders Fiksvik (til høyre) og Helge Sveen var meget fornøyd både med egen og lagets innsats i JH-rittet.

Tynsetingen Anders Fiskvik og elverumsingen Helge Sveen representerer begge Brummunddal SK på landeveien og nystartede Hedmark Terrengsykkel i MTB. Det var teamsamarbeidet som gjorde utslaget på vegene i Elverum og Våler søndag. Sammen med Simen Nordal fra Ottestad fikk de to sortkledde gå i brudd allerede etter 3 km. Med lagkamerater sittende i hovedfeltet opparbeidet trioen seg en ledelse på halvannet minutt på toppen av Ranumsberget, og med vinden i ryggen holdt de unna til mål ved Hagen Grendehus med 30 sekunders margin.

– Det var ikke noe avtalt på forhånd, og det var litt tilfeldig at det var vi som fikk gå i dag, forklarer Helge Sveen. Anders var sterkest i bakkene, men vi jobbet bra sammen i motvinden på første halvdel, forklarte dagns toer. Begge har Lillehammer-Oslo på terminlista sammen med Brumunndal-gjengen om halvannen måned, men det er først og fremst de nasjonale og lokale terrengrittene som teller for konkurransefellesskapet bestående av ni av Hedmarks beste terrengryttere. De første testene for laget blir Norgescup-rittet ”Å i heiane” samt Helgøyatråkket kommende helg.

Tettrio_Ranumsberget
Anders Fiskvik var sterkest i bakkene som her med Helge Sveen og Simen Nordal på hjul.

Artig med variasjon
De to beste i årets JH-ritt konkurrerer begge flittig sommer og vinter, og på teamets første vintersamling fikk de merke at de hadde vært mindre på sykkelen enn sine lagkamerater. – Det er artig med variasjon mellom ski på vinteren og sykkel sommerstid, mener Fiskvik (25) og får medhold av sin 20 år eldre lagkompis. – I vinter har jeg imidlertid trent noe sykkel sammen med Knut Erik Nesteby når jeg har vært hjemme på Tynset, medgir yngstemann som til daglig studerer pedagogikk i Oslo.

Karlsen_Johansen_Repshus
Kjell Karlsen, Team Hardrox, Truls Sønshagen Johansen, JH-sykkel og Steffan Repshus, Brumunddal SK på veg opp Ranumsberget i Våler.

JH-rittet er den lokale sesongåpningen, og rittet ble gjennomført uten uhell av noe slag med 150 ryttere. Ottestad-pulja kjørte inn sammen med enekelt Brumunddalryttere inn til beste tid i lagkonkurransen knapt fire minutter bak Fiskvik som gjorde unna 75 km på 1.39.07, dvs. en snittfart på 45 km/t. Sørskogbygdingen Lill-Hege Bjørklund var med 1.44.40 best i dameklassen i sitt første sykkelritt på nesten ett år, mens Savalen Sk's Bård Østvang ble beste junior bare et halvt minutt bak vinneren .

Lill_Hege_Bjoerklund
Sørskogbygdingen Lill-Hege Bjørklund var glad for å være tilbake på sykkelen etter at hele fjorårssesongen ble ødelagt pga. skade.