Det var størst deltakelse på den doble distansen i det aller første Sentrumsgateløpet. Her ble det også spenning i tetkampen. Morten Tronbøl og Per Erik Monsrud løp meget jevnt på samme distanse i Karlstad for en uke siden, og styrkeforholdet var ikke mye endret siden svensketuren. Også på hjemmelige trakter var Per Erik Monsrud først over målstreken, men det var 40-åringen fra Hokkåsen som gjorde hele drajobben. Selv om Morten har supplert maratontreninga med noen friske  fartsøkter i vår, holdt det ikke helt mot den langt yngre austmarkingen. Vinnertida ble 34.30, mens toer Tronbøl ble klokket inn tre sekunder bak.

SK Vidar  tok dobbeltseier blant damene med Siri Størmer som klar vinner på 37.51. Aase-Kari Eriksen fulgte minuttet bak.

Flere bilder: De beste i Sentrumsgateløpet

Resultatliste

Sentrumsgateløpets nettsider

Klare_til_start

Fellestart for 5 og 10 km. I første rekke ses bl.a. en trøtt (?) Per Erik Monsrud, Siri Størmer (168) og Asbjørn Ellefsen Persen (foroverbøyd). (Foto: Uno Arnesen, Byen Vår)

Kongsvinger BIR og Byen Vår stod som arrangør av det nye løpstilbudet under Kongsvingerdagene. Med kontrollmålte løyper opå 5 og 10 km, er det ingen tvill om at vi har fått et kjærkomment tilskudd på løperfronten i festningsbyen. Det var 124 påmeldte, mens det ble 103 som fullførte premiereløpet i det det ustadige været. Av disse var det tre på trim uten tid. I tillegg var 40 med på gratis-tilbudet til barna i Byparken.

Sentrumsgateløpet er det eneste løpet i Hedmark med kontrollmålte distanser på 5 og 10 km utenfor bane. Standard-distanser, gjerne kombinert med raske løyper er noe vi løpere liker. Selv om den 5 km lange runden ikke viste seg å være så rask som profilen tilsier, er det en publikumsvennelige trasé som kan være med på å lage skikkelig liv og røre i byen. Denne gangen innbød ikke regnskurene til den store folkefesten langs løypa, men løperene nok var mer fornøyd med 10-12 grader og moderat vind.

Dorte_Foss

Dorte Foss, Raufoss IL var fjerde dame i mål på 42.21 og 2. plass i K 40-44 år. Bak skimtes Rune Holmen, Halmsås & Omegn .

Oppstad-duell_M40-44

Oppstad-duell i M 40-44 år: Bjørn Erik Paulsrud foran Per Anders Holen.

Wiggo_Bowitz

Wiggo Bowitz spurter inn til 3. plass i M 45-49 år.

Treningspilsens_venner

Lars Erik Hallum (138) og Ole Palmstrøm (bakerst) hadde kanskje håpet på varmere vær på Vinger, siden de løper for Treningspilsens venner. Andreas Nymo, Hagen Sport håpet nok også på sol og sommer i Sentrumsgateløpet.

Boeler_uten_nummer

Ole Kristian Barstad, Bøler IF med godt skjult starnummer.

Nils_Erik_Groenseth

Nils Erik Grønseth fra Furnes på veg mot mål på 45.08 og 2. plass i M60-64 år.

Thor_Oeieren

Thor Øieren, Østcom (157) og Vidar Halvorsen, SSB (bakerst) ble nr. 2 og 3 i M 55-59 år. Mellom dem ses Frode Loraas, Veldre Friidrett som ble. 5. mann i M 45-49 år.

Paa_taa_i_parken

Avancia Sport Club var godt representert i det første Sentrumsgateløpet. Her er Jarle Paulsen på veg mot mål på 10 km.