Anna Emilie Møller er nominert på bakgrunn av seieren i European Helloween Cross på heimebane i Middelfart i Danmark. Hun utklassa feltet på 6 kilometeren og vant med 31 sekunder foran kenyanskdanske Sylvia Kiberenge som i år har løpt halvmaraton på 1.11.14.

Bare 19 år gamle Anna Emilie Møller har også tidligere i år vist sin styrke. Hun kvalifiserte seg til OL på 3000 m hinder og løp i etterkant av OL 3000 m flatt på 8.47,83. Det blir spennende å følge henne i både nordisk og europeisk mesterskap i terrengløp seinere i høst. I nordisk er hun påmeldt både senior- og juniorklassen, men hun velger nok å delta i bare ett av løpa. 

Også Sarah Lahti har hatt en strålende sesong. Bakgrunnen for nominasjonen hennes er seieren i Great 10 km i Berlin der hun satte ny svensk rekord på 31.57. Etter det har hun også vunnet et 5,5 km langt terrengløp i Belgia på overbevisende måte.

Sarah Lahti har et bredt register, og i VM innendørs i vinter løp hun 1500 m mens hun i EM og OL stilte på 10 000 m. I OL ble hun nummer 12 med 31.28,43. Lahti stiller ikke i nordisk, men hun seiler opp som en av de store favorittene i U23-klassen i EM. 

De andre kandidatene til å bli månedens europeiske utøver er Elizeba Cherona fra Nederland, Charlotte Purdue fra Storbritannia og Fate Tola fra Tyskland. På facebook finner du en nærmere presentasjon av kandidatene.

På herresida er Chris Thompson fra Storbritannia, Carl Dohmann fra Tyskland, Callum Hawkins fra Storbritannia, Sergiy Lebid fra Ukrainia og Bashir Abdi fra Belgia nominert


10000-Lahti_50D8906.jpg
Sarah Lahti har hatt en strålende sesong. Her ser vi henne under EM i Amsterdam der hun ble nummer ni på 10 000 m til tross for et fall underveis. (Foto: Bjørn Johannessen)