Det 3,8 km lange motbakkeløpet med 1000 høydemeters stigning var også gitt EM-status av Det internasjonale skyrunning-forbundet. Dermed kunne de to bergenserne også smykke seg med mesterskapsmedaljer.

- Jeg er veldig godt fornøyd med både tida og plasseringa. Underveis var det inspirerende å ta igjen så mange, og jeg følte at jeg fikk til et bra løp, fortalte Stian til Kondis etter løpet.

- At også Thorbjørn kom på pallen, gjorde det ekstra moro.

Løpet ble vunnet av franske Francois Gonon, som slo Kilian Jornets et år gamle løyperekord med 11 sekunder og løp på 34.07. Stian Hovind-Angermund var 41 sekunder bak vinneren mens det var ytterligere 17 sekunder ned til Thorbjørn Ludvigsen.

Kilian Jornet måtte i år nøye seg med en delt sjetteplass, ca. minuttet bak de to norske. Eirik Haugsnes ble nummer 15 og Espen Mikkelsen nummer 24.

Også i kvinneklassen ble det to norske topplasseringer med Yngvild Kaspersen på fjerde- og Therese Sjursen på niendeplass. Yngvild Kaspersen er bare 20 år gammel og har hatt stor framgang som løper etter at hun la opp som fotballspiller i fjor sommer. Forrige helg løp hun 10 km i Midnight Sun Marathon på 35.19, Det vil gi henne en fjerdeplass på den norske årsstatistikken når den oppdaters. Nå slo hun en så sterk løper som Emilie Forsberg med 50 sekunder.

- Jeg hadde en veldig god opplevelse på Vertikalen, forteller Yngvild til Kondis.  - Jeg løp jevnt og følte jeg hadde mer å gi på slutten, så jeg klarte å disponere bra. Jeg var fornøyd med å komme inn på fjerdeplass, men følte kanskje jeg hadde enda mer å gi. Målet var å komme meg under 45 minutter, sier jenta som kom inn på 44.45.

I alt fullførte 468 løpere KM Vertical, og ti av dem var norske. Forholdene var tørre og fine, men med over 20 grader ble det varmt nok i bakken. Sola hadde imidlertid gått ned når de beste starta til slutt.

Yngvild_Kaspersen_IMG_0296.jpgYngvild Kaspersen hadde bare tre kvinner foran seg da de 1000 høydemeterne opp fra Chamonix var unnagjort. (Foto: Runar Gilberg)

Rank First name, Family Name Club/Team Cat. Rank Race time difference / Country
  cat. 1st
1 François GONON team scott SE H 1 00:34:07 00:00:00 FRA (
2 Stian HOVIND-ANGERMUND Varegg IL SE H 2 00:34:48 00:00:41 NOR
3 Thorbjørn T. LUDVIGSEN Salomon SE H 3 00:35:05 00:00:58 NOR
4 Saul Antonio RODRIGUEZ TEAM CRAZY SE H 4 00:35:29 00:01:22 COL
5 Rémi BONNET Team Salomon ES H 1 00:36:01 00:01:54 SUI (Suisse)
6 Martin ANTHAMATTEN Team Salomon SE H 5 00:36:03 00:01:56 SUI (Suisse)
6 Kilian JORNET BURGADA Salomon SE H 6 00:36:03 00:01:56 ESP
8 Werner MARTI Grindelwald SE H 7 00:36:19 00:02:12 SUI (Suisse)

68 Jeanette GRUNNAN Vintertrening SE F 37 01:38:24 00:57:13 NOR

Therese_Sjursen_IMG_0500.jpgTherese Sjursen løp inn til niendeplass etter en forsesong med noen skadeplager. (Foto: Runar Gilberg)

Paula Gabrerizo fra Spania vant med 18 sekunders margin. (Foto: Runar Gilberg)

Laura_ORGUE_IMG_0477.jpgFjorårsvinner Laura Orgue ble nummer to. Også hun er fra Spania, og de tre første plassene i kvinneklassen ble besatt av spanjoler. Laura er også en meget habil langrennsløper og en av verdens beste i ski randonee. (Foto: Runar Gilberg)

Francois Gonon sørga for fransk seier - på ny løyperekord i herreklassen. (Foto: Runar Gilberg)

Stian Hovind-Angermund mente før løpet at Thorbjørn Ludvigsen hadde best sjanse av de norske til å hevde seg, men i mål var Varegg-løperen først av de to som begge endte på pallen. (Foto: Runar Gilberg)

Thorbjørn Ludvigsen har hatt en sterk sesong, og nå viste han på nytt at han er en av verdens beste løpere når bakkene blir bratte. (Foto: Runar Gilberg)

Eirik_Haugsnes_IMG_0677.jpgEirik Haugsnes har løpt fortere i Chamonix før. Nå ble det 15. plass på den allsidige atleten fra Finnsnes. (Foto: Runar Gilberg)

Espen_Mikkelsen_IMG_0520.jpgNord-Norge var godt representert og Espen Mikkelsen fra Vadsø løp inn til en 24. plass. (Foto: Runar Gilberg)

Kilian_Jornet_IMG_0742.jpgKilian Jornet var favoritt og starta sist, men den lekne spanjolen var nok prega av litt slitne bein etter mange og lange fjellturer dagene før løpet. (Foto: Runar Gilberg)