Mari Robøle Lien ble nummer 2 i 14-årsklassen Ungdommens Birkebeinerløp. I Lidingøloppet gikk hun helt til topps på 6 km i tøff konkurranse med ei svenske jente og med god margin til ei finsk jente.

Mest hest, sier Hamarjenta Mari Robøle Lien om sine interesser, selv om hun konkurrerer aktivt både i orientering, langrenn og ikke minst i løping.

23:44

2. plass: Martin Kirkeberg Mørk inn til 2. plass på 3 km i 13-årsklassen. Martin vinner der meste i gate- og terrengløp i Norge i 13-årsklassen, men i Sverige har han enda ikke klart å slå svenske Andreas Karlsson.

10:19

I jentenes 12-årsklasse ble det tøff konkurranse mellom Norges to beste i klassen og to svenske jenter. De fulgte hverandre lenge, men så gjorde Emma Kirkeberg Mørk, IF Sturla et rykk og fikk noen sekunders forsprang til de tre andre. Pernille Antonsen fra SK Vidar lå en stund på 4. plass i klyngen blant de tre bak. Ei av de svenske jentene slapp i inn mot oppløpet på Grønsta gjerde.

Pernille Antonsen viste nok en gang at hun har en sterk spurt og passerte sin svenske konkurrent på de siste 50 meterne og sikret norsk dobbeltseier.

Emma vant: Emma Kirkeberg Mørk og Pernille Antonsen har hatt mange harde oppgjør i år. I Birkebeinerløpet i juni og på 3 km i Oslo Maraton forrige helg var Pernille først med noen få meters margin, men denne gangen sørget Emma for å avgjøre underveis og kunne løpe i mål med 8 sekunders margin.

Spurtoppgjør: Pernille Antonsen legger inn et ekstra gir på oppløpet og sikrer norsk dobbeltseier.

Tjejloppet - hovedløpet for kvinner i Lidingøloppet

4414 damer i alle aldre og fasonger fullførte 10 tøffe kilometer i det storkuperte terrenget med start og mål på Grønsta gjerde. Alle de kjente beryktede bakkene i Lidingøloppets 30 km er med: Grønsta bakke, Abborbakken og Karins bakke.

Dette er elitelølpet for damer med store pengepremier og lange norske tradisjoner. Først var løpet 15 km, men ble i 2002 kortet ned til 10 km. Susanne Wigene har løyperekorden i dagens løype med 33.27. Årets vinner. 19 år gamle Ayantu Abera Demisse fra Etiopia løp sterkt og vant på 35.19, men likevel langt unna Susannes rekord.

Ut fra start: Ayantu Abera Demisse tok teten direkte fra start. Rett i ryggen ser vi 47 år gamle Marinne Myklebust fra Hamar med startnummer 13015.

Seierskransen: Ayantu Abera Demisse tar seg ikke tid til å ta i mot seierskransen på oppløpet. Denne litt spesielle svenske tradisjonen (med noen spede avleggere til Norge) med kranskulla og seierskrans som man skal løpe med på oppløpet var nok litt uvant for unge Ayantu, som hadde mer enn stor nok ledelse til å ta i mot kransen.

Russisk andreplass: 37 år gamle Margarita Plaksina blir nummer to 37 sekunder bak den etiopiske vinneren. Margarita har 2-03 som pers på 800 m og 2.27.07 på maraton.

Beste svensk: Cecilia Kleist fra Akele blir nr. 3, men langt etter de to beste med 38. 16. Bare i ungdomsklassene for klassene 16-17 år og 18-19 år som dagen før løp samme løype, var det tre som løp langt fortere. Av dem var vår egen Heidi Mårtensson som løp på 36.58.

God norsk veteran: Marianne Myklebust fra Hamar IL nærmer seg 50, men skal holde på så lenge hun klarer å slå barna sine. Hun lå lenge på 10. plass, men ble slått av to halvparten så gamle jenter på siste kilometeren.

Førstepremie: Kr 20.000 vant unge Ayantu Demisse fra Etiopia. Det var hennes sjette løp i Sverige på 6 uker. Det har resultert i fem seire og en andreplass. I svenske Kretsloppet ble hun slått av en annen etiopisk løper..