I dag (9.juli) var norges beste triathlon -kvinner og menn samlet til NM-lang (3 km svømming, 80 km sykling, 20 km løp) i Holmestrand. Øyvind Johannessen og Mette Pettersen Moe, begge fra Østmarka Triathlon, kopierte forrige helgs innsats og ble norgesmestre. Cirka 80 deltakere fullførte konkurransen.

Konkurransen foregikk med utgangspunkt i Hagemannsparken, nær Holmestrand sentrum. Svømmeløypa bestod av 2 runder a 1500m i fine forhold. Sykkelløypa var kupert med et par bratte kneiker, og også med en del vind, så det var en ganske hard og teknisk løype over 4 runder a 20 km. Løpetraseen bestod av 3 runder, og gikk på gangsti rundt i et boligområde, langs sjøen og opp en stiging til vendemål.

I dameklassen var det aldri veldig spennende om seieren. Først opp av vannet var Malin Lundvik fra Royal Sport. Men deretter kom Mette Pettersen Moe. Hun overtok fort ledelsen på syklingen, syklet i fra, og kunne løpe i mål 7.27 foran Malin Lundvik. Kristin Lie, også Royal Sport, løp inn til bronsemedalje, knappe to minutter bak Malin. Et godt løp, bare 6 dager etter en flott innsats i Ironman i Østerrike.

Totalt sett er nivået i dameklassen høyt, og ikke minst blant de fire beste. Kristin Lie tok for ikke lenge siden 2. plass i et world-cup-stevne i China. Selv om hun denne gangen hadde en nylig gjennomført Ironman i beina, er det likevel imponerende at hun har to foran seg på resultatlista og Line Foss like bak.

I herreklassen var Tom Remman fra arrangørklubben Holmestrand Triathlon først opp av vannet på svømmingen. Ikke langt bak kom Øyvind Johannessen. Og det var disse to som kjempet som seieren. De syklet sammen i 80 km og løp første runde sammen før Øyvind løp i fra og vant 5.04 foran Tom. Inn til bronsemedaljen i herreklassen løp også en som hadde vært på Ironman i Østerrike sist helg, Even Olsen fra BK Triathlon. En sluttspurt siste kilometeren mot Øyvind Lillehagen sikret den medaljen.

Laggullene gikk til Østmarka IL for herrene og Royal Sport for damene.