Alle foto: Erling Pande Braathen.

– Dette ble et perfekt løp for meg, fortalte en fornøyd norgesmester etter løpet.

Tempoet var lavt fra start, og det ble et typisk mesterskapsløp der plasseringene ble viktigere enn tidene. Vinnertida ble også på beskjedne 9.00,55.

Sølvmedaljevinner, Bjørnar Ustad Kristensen, var svært skuffet over seg selv etter løpet.

– Jeg burde ha økt tempoet tidligere, men jeg hadde ikke dagen i dag, sier Sandnesgutten, som har slitt med dårlig mage.

Hard kamp: Det ble en hard kamp mellom favorittene på dagens 3000 m hinder. F.v.: Harald Kårbø, Tom Erling Kårbø og Bjørnar Ustad Kristensen.

Tom Erik Kårbø fryktet aller mest Bjørnar Ustad Kristensen i dagens konkurranse. De lå, sammen med Harald Kårbø, i tet helt fra start. Tom Erik visste imidertid at Harald hadde hatt en treningspause før NM, og at han ikke hadde toppformen inne akkurat nå.

16 år gamle Thomas Jefferson Byrkjeland holdt følge med tettrioen helt fram til de satte inn spurten på sisterunden. Da måtte også han gi slipp.