Heidi Mårtensson og Ida Meli Narbuvoll ble nummer tre og fire i juniorklassen i terrengløpet i Tilburg i Nederland. Heimefavoritten Jip Vastenburg tok en soleklar seier på 15.17 i den 4,3 km lange løypa mens svenske Maria Larsson ble nummer to på 15.42.  Heidi Mårtensson brukte 15.50 og Ida Meli Narbuvoll 16.02. I nordisk var Heidi 17 sekunder foran svenske Maria mens hun nå var 8 sekunder bak.

Bildet: Heidi Mårtensson (til venstre) ble nummer tre, bak nederlandske Jip Vastenburg (midten) og svenske Maria Larsson. (Foto: Jasper Buitink)

I guttenes juniorklasse var imidlertid rekkefølgen den samme som i nordisk. Svenske Napoleon Solomon vant med Ferdinand Kvan Edman på andreplass. Nå var avstanden 15 sekunder mens den i nordisk var på 16 - på omtrent samme løpstid.

Sindre Løchting var nest best av de norske U20-guttene på en sjetteplass, og til sammen var det fem norske inne blant de tolv beste.

Senior- og U23-mennene løp 10 km, og her var Urige Buta raskest av de norske. Han ble nummer 14, og Haugesundsløperen var 51 sekunder bak vinneren Dame Tasama fra Belgia. Ørjan Grønnevig var 16 sekunder bak Urige Buta, men ble nummer to i U23-klassen.

Det var meningen at Karoline Bjerkeli Grøvdal skulle ha løpt, men leggskaden som har plaget henne siden Hytteplanmila gjorde at hun ikke stilte. Ana Dulce Felix fra Portugal vant dameklassen, 6 sekunder foran nederlandske Adrienne Herzog.

Heidi Mårtensson løper inn til tredjeplass med Ida Meli Narbuvoll på plassen bak. (Foto: Nils Hetleflåt)

Noen hindringer var lagt ut i løypa, men Ferdinand Kvan Edman (til venstre) lot seg ikke stoppe og løp inn til andreplass. I mål var han 1 sekund før portugisiske Samuel Barrata som han her har foran seg. (Foto: Nils Hetleflåt)

Magnus Sirnes Hjellum (til høyre) sprang inn til en fin niendeplass i juniorklassen. (Foto: Nils Hetleflåt)

Enda fortere gikk det med Sindre Løchting som forserte tømmerstokkene og til slutt ble nummer seks. (Foto: Nils Hetleflåt)

Et stort og sterkt herrefelt er klar til å ta fatt på 10 km med krevende terrengløping. (Foto: Jasper Buitink)

Urige Buta viste framgang i forhold til nordisk mesterskap, og nå var han raskest av de norske som sparng 10  km, med en 14. plass. (Foto: Nils Hetleflåt)

Johannes Alnes var drøye minuttet bak Urige Buta og ble nummer åtte i U23-klassen. (Foto: Nils Hetleflåt)