Bildet til høyre er fra Hitfjellet etter ca 15 kilometer (foto: Olav Engen)

Oppdatert info om UltraBirken løp er nå klar. Se løpets hjemmeside

Det blir to droppstasjoner underveis, ved Pellestova og Nordseterveien.Totalt blir det 7 mat-og drikkestasjoner i tillegg til ved mål, se detaljer HER

Løypa er kortet inn ca 5 kilometer i forhold til det som er kunngjort tidligere - og slik løypekartet er i skrivende stund. Det er runden bortenfor Pellestova over Hafjelltoppen som er tatt vekk. 

GPS-måling viser at løypa nå er ca 55 km, og over 40 kilometer av dette går i flott fjellterreng. Løperne skal over mange topper, men det er ingen veldig utfordrende eller veldig bratte bakker.

Undertegnede har prøveløpt og blogget om løypa tidligere i sommer (inkl. ekstrasløyfa ved Hafjell).

Løpet starter kl 08:00 ved Sjusjoen langrennsarena, og arrangøren har lagt inn romslige sperretider underveis som gir rom for sluttider over 10 timer. F.eks. 3,5 time til pellestova (22 km) og 8 timer til Sjøsetervegen (43 km).

Siste mila følger UltraBirken samme trasé som det ordinære Birkebeinerløpet der siste start er ca kl 13:00. Det betyr at alle ultraløpere som bruker under 7,8 - 8 timer kan få litt selskap på slutten. De raskeste løperne vil havne midt i løpsfesten.

Sterke startfelt
Foreløpig er 49 løpere påmeldt, men det blir forhåpentligvis det dobbelte antallet på startstreken om drøye to uker. NFIFs ultraløpsutvalg bruker løpet som et av de viktigste uttaksløpene før VM Trail Ultra 2013, og flere sterke ultraløpere er påmeldt eller vil melde seg på. I dameklassen gjelder det blant annet Rita Nordsveen og Margrethe Løgavlen, mens herreklassen kan skilte med bl.a. Trond Idland, Didrik Hermansen, Sverre Morten Slethaug, Anders Daltvedit og Ivar Haugen.

Rondaneutsikt fra Hitfjellet (foto: Olav Engen)