De 35. Veidekkelekene på Lillehammer ble innledet med 1500 m torsdag. Mange av de beste juniorene hadde valgt å løpe i seniorklassen og med 25 deltagere påmeldt valgte arrangøren å kjøre 2 heat. Einar Håkon Rose (OSI) vant det første heatet da han krøp så vidt over 4- blank grensen med tiden 4.01,66.

De beste løperne var samlet i det 2.heatet og her var det unggutten Sindre Løchting fra Orion som var mest aktiv innledningsvis. Men da klokken ringte våknet 3000 m vinneren fra Tyrvinglekene Erik Hovlandsdal fra Gular og kjørte tøft på sisterunden. Taktikken holdt helt inn selv om Snorre Holtan Løken fra Herkules kom raskt på slutten og endte bare 12 hundredeler bak. 3.plassen gikk til Terje Snarby fra Strindheim på 3.54.22 i et heat der 8 løpere kom under den magiske fireminutters grensen.

Også Aurora Dybedokken fra Tyrving fulgte opp den fine innsatsen i Tyrvinglekene da hun fikk bestetid blant alle jentene med 4.36,04.  Nærmest fulgte Irene Johansen fra Sørum som med tiden 4.38,26 gikk rett til topps på årsstatistikken for jenter 16 år. Begge ungjentene løp i klasse Jr19 som løp i samme heat som kvinner senior. Veronika Undseth fra Herkules tok 3.plassen i et heat der samtlige juniorer løp fortere enn beste senior.
Fort løp også Emma Murvold fra Ren-Eng i klasse J14 år. I sololøp fikk hun notert 4.51,57. I samme heat vant Stine Vangberg fra Fredrikstad J 13 år med 5.05,39. Fredrikstad seier ble det også i J15 år der Nora Kollerød Wold fulgte opp seieren fra i fjor med 4.57,24. Nærmest fulgte UM mesteren Johanna Jansson fra Børsa (5.00,69) mens bronsen gikk til Ingrid Næss Johansen fra Gneist (5,04,08).
Nikole Sørensen (5.16,76/Falu) vant 16 årsklassen mens seieren i 17.årsklassen gikk til Eli Narum (4.58.56/Orion).
I yngste gutteklasse, G13 år ble det seier til Albert Sperstad (4.42,33) fra Tyrving. Martin Berntzen Engevik (Nittedal) og Petter Myhr (Orion), begge 12 år, fulgte nærmest.
Jon Rolf Hope (4.24.20) fra Hyen vant G 14 år mens seieren i G 15 år gikk til Joakim Sundgot Gustavsen (4.16,97) fra Dimna.
I gutter 16 år gikk seieren til Endre Wigaard (4.15,40) fra BUL. Nærmest fulgte Jostein Sætra Schefte (4.19,39/Oppegård) og Jonas H. Bolgen (4.23,82/Ull-Kisa). Trygve Feidje Mjelde fra Osterøy vant juniorklassen med tiden 4.16.10.

Resultater Veidekkelekene 2012

Starten J 15 år.

Norgesener 2011 Nora Kollerød Wold tar føringen tidlig. UM mester innendørs Johanna Jansson (136) sliter med farten.

Nora Kollerød Wold fra Fredrikstad vinner i år som i fjor. Johanna Jansson kopier sin 2.plass.

Starten jenter 16 og 17 år.

Eli Narum fra arrangørklubben Orion vinner klasse J 17 år.

Stort felt i herrer senior, 1 heat.

Einar Håkon Rose fra OSI vinner første heat.

Tøffe tak i starten på heat 2.

Sindre Løchting fra Orion tar teten innledningsvis.

Erik Hovlandsdal er sterkest på slutten nok en gang og vinner på dagens beste tid totalt.

Starten kvinner junior og senior.

Aurora Dybedokken med kommandoen fra start til mål.

Landets beste 17 åring på 1500 m, Aurora Dybedokken vinner, rett bak kommer beste 16.åring Irene Johansen.