Åpent for etternølere
De aller fleste nordmenn ligger på solseng den første helgen i juli, men ikke alle. Å løpe langt er blitt stadig mer populært, og mer enn noen gang tidligere. For aktive mennesker som ønsker et annerledes ferieminne i 2016 er Salomon Xreid på Senja definitivt en annerledes opplevelse.

 – Våre deltagere er internasjonale ultraløpere, norske supermosjonister og «fjellgeiter» som liker å bevege seg raskt i fjellet, sier løpsleder Jan-Sigurd Sørensen.

Med 100 ledige startplasser til det 122 km lange ultraløpet er det derfor mulig å bytte ut solsengen med løpesko den første helgen i juli.

Startliste pr 15. februar

Xreid hjemmeside
Påmelding (søknad om deltagelse)
Xreid på Facebook

Flytter løpet til Senja
Arrangørene av ultraløpet Salomon Xreid har de tre foregående årene fått godkjent en trase som krysser Hardangervidda og lar deltagerne gå i mål på Gaustatoppen. Under den første utgaven av Salomon Xreid var distansen løperne tilbakela hele 155 km, i 2014 og 2015 var distansen på henholdsvis 123 km og 128 km.

- Konseptet bak dette løpet er å gi deltagerne en ny opplevelse og ny rute hvert eneste år. I tillegg har vi de siste tre årene hatt store utfordringer med å få gjennomslag for løpet blant enkelte interessenter i området rundt Hardangervidda, sier de to initiativtagerne til Salomon Xreid, Jan-Sigurd Sørensen og Fredrik Mandt.

I 2016 er derfor arrangementet flyttet til Senja. Der vil deltagerne i ekstremløpet tilbakelegge drøyt 122 km og totalt 5500 høydemeter på Norges nest største øy. De lokale forvaltningsmyndighetene på Senja har sagt ja til maksimalt 250 deltagere, noe som er det høyeste antallet som ekstremløpet har fått tillatelse til i løpets fireårige historie.

_80E2459_small.jpgEt fantastisk løpsterreng og omgivelser venter deltagerne på Senja. (Foto: Andre Ermolaev)

– Vi har så langt fått inn drøyt 150 søknader fra aktive løpere fra hele verden. Det kommer deltagere fra Australia i øst til USA i vest. Med totalt 250 deltagere på start vil det lukte svette kropper over nesten hele Senja i starten av juli, sier de to initiativtagerne.

- Det er mer enn nok tid igjen etter dette ultraløpet til å ligge på solseng. Vi forventer at de raskeste deltagerne fullfører løpet på cirka 15 timer og de siste i mål vil bruke cirka 36 timer, så det er mer enn nok tid i etterkant til å slite ut solsengen, sier løpsleder Jan-Sigurd Sørensen.

Starten for Salomon Xreid Senja går fredag 1. juli kl 12:00 fra Rødsand og målgang vil være i idylliske Mefjordvær.

2013: Ove Viveli vant XREID Hardangervidda
2014: Thomas Andersen og Jenn Gaskell vant XREID Hardangervidda​
2015: Stemningen, bildene og intervjuene da 80 fullførte Xreid Hardangervidda​
 


Om norske ultraløp 2016
Terminliste, påmeldingsstatus og info om løpene
 

Cecilie_Olsen-Mefjorden_fra_Svartholvatnet.jpgFra Svartholvatnet nordvest på Senja. (Foto: Cecilie Olsen)