Ørjan Grønnevig, som i fjor var 4 sekunder bak Bjørnar Ustad Kristensens løyperekord, var svært oppsatt på å ta denne seiglivede rekorden, men i en noe forlenget trasé overlevde rekorden også årets løp

Zerei Kbrom Mezngi, med NM bronse på 10.000 m i fjorårets NM, er meldt formelt klar for å representere Skjalg som klubb over helgen. Zerei og Ørjan la ut i et forrykende tempo. En tøff klatring på rundt 150 m i tillegg til 3-4 mindre motbakker de første 5 km, hvor Grønnevig passerte på 14.20, kun få sekunder bak pers på 5000 m på bane

De siste 3 km møtte løperne noe mer motvind enn under fjorårets løp. Det ble likevel sterke tider av begge to med henholdsvis 23.59 og 24.04. Rekorden til Bjørnar Ustad Kristensen på 23.29 blir stående nok et år.

Vienna_Soeyland_Dahle_DSC_0021.jpgNydelig solskinn skinte på Skjalgs Vienna Søyland Dahle, som vant årets Siddisløp med over minuttet. Foto: Einar Søndeland

Vienna Søyland Dahle, Skjalg vant Siddisløpets kvinneklasse for 4.gang på rad med tiden 28.39 som er 2 sekunder bedre enn i fjorårets løp i en løype som antas være forlenget med rundt 50m

- Sluttiden hadde jeg forventet skulle bli bedre, men vinden og den harde åpningen ble for vanskelig å takle i dagens løp, fortalte Grønnevig til Stavanger Aftenblad etter løpet.

ALLE  RESULTATER

Ørjan Grønnevig og Zerei Kbrom har allerede fått et lite forsprang. Etterhvert skulle det bli nesten minuttet ned fra Kbrom til tredjemann. Foto: Ingolf Dale

Bergseth_Bjerga_Wergeland_IMG_3868.jpgFra venstre: Simen Bergseth, Skjalg endte på fjerdeplass med John Gopal Bjerga, Skjalg på plassen etter. Jan Erik Wergeland, Sandnes endte på  13. plass.  Foto: Ingolf Dale

Gundersen_Birkeland_IMG_3871.jpg1143: Erik Tabgen Gundersen, Skjalg blir nr. 10 og 1477 Stian Birkeland, Skjalg tar 11. plassen. Foto Ingolf Dale

Malde_Solberg_IMG_3877.jpg1680 Lars Erik Malde, Skjalg løper seg fint opp til en sjetteplass. 1276 Oskar Solberg, Bjerkreim IL blir nr. 54. Foto Ingolf Dale

Lirhus_Kristiansen_Roervik_IMG_3880.jpgFra venstre: Malin Jenssen Lirhus, Skjalg blir nr. 15. I midten Ingrid Emilsen Kristiansen, Gular som løper inn til en syvendeplass. Til høyre Cornelia Rørvik, Skjalg som tar 12.plassen  Foto Ingolf Dale

Far til noen ikke helt ukjente løpersøsken, Gjert-Arne Ingebrigtsen, løper inn til 36.22 og blir nr. 20 av 42 i sin klasse 50-54 år. Foto Ingolf Dale

Først Karoline Lien og så Olav Kvernenes, som vinner klasse 70 år og blir med det nr 160 av 604 løpere. Til høyre kommer Martin Bru

Roar_Laug_Oddmund_olav_Aasen_IMG_3935.jpg604 løp Siddisløpets 8,2 km. I tillegg var det 8 stafettlag som delte på distansen og Siddispretten på 550 meter for barn opp til 12 år. Foto Ingolf Dale.

OErjan_Groennevig_maalgang_DSC_0064.jpgØrjan Grønnevig løper i mål på en svært god tid og viser at han er i god form. Foto: Einar Søndeland