Omtalen nedenfor er skrevet av Renate Solheim 

For tredje år på rad ble Trolljegerpøven arrangert på Fløyen i Bergen lørdag 15. september, og for tredje år på rad viste Bergen seg fra sin beste side værmessig; Ikke bare hadde det regnet tett i dagene før løpet, løpsdagen bød også på et heftig Bergensvær med regn og haglbyger, men med et lite solglimt innimellom alle bygene. Været hadde gjort sitt til at det ble en svært våt og gjørmete løype. Verken vær eller gjørme virket imidlertid å skremme bergenserne bort fra å stille opp på Fløyen denne lørdagen, selv om det ugjestmilde været nok førte til at noen holdt seg hjemme. Hele 1058 deltagere var det på lørdagens utsolgte løp. Under søndagens juniorløp stilte 273 deltagere.
 
Som for de foregående årene ble det gitt 50 prosent rabatt på Fløibanen til deltagere på løpet. Stemningen blant passasjerene på vei oppover var god, og konkurranseinstinktet var definitivt på plass hos flere! 

Foto_Stavanger_Fotoklubb_Nanco_F_S_Hoogstad_1.jpg
Foto: Nanco F.S. Hoogstad / Stavanger Fotoklubb

Uhell med merking, mange løp feil
På Trolljegerprøven kan man løpe alene – som einstøing – eller på lag i lite eller stort jaktlag. Uheldigvis for einstøingene, som startet først, ble de første heatene sendt i feil retning ved hinder nr. 1 av hindervaktene. Dette ga seg dessverre utslag i flere deltagere som hadde løpt for kort og manglet hinder ved målgang. Det ble meldt om feil også ved Trollstolen, hvor merkingen var feil og einstøingene ble sendt i feil retning. Arrangør legger seg helt flat i etterkant, og feilen ble heldigvis rettet opp i så snart arrangøren ble klar over den.

Undertegnede, som startet i siste pulje, merket ikke noe til feilguiding eller feilmerking.  Det var riktig nok innimellom vanskelig å få øye på de gule og svarte sperrebåndene. De som løper alene sliter nok mer med dette, og arrangør opplyser om at det har vært mulig å se andre deler av løypen og dermed løpe feil om merkingen ikke ble fulgt. Resultatlisten har nok kunnet blitt påvirket av dette, og dette skal selvsagt ikke skje. 
Ved noen hindre hadde hindervaktene dessverre misforstått, og deltagerne ble ikke gitt anledning til å hjelpe hverandre. Dette ble oppfattet som frustrerende, men som en deltager påpekte; det var i alle fall likt for alle, så det var rettferdig.

Foto_Stavanger_Fotoklubb_Nanco_F_S_Hoogstad_3.jpg
Foto: Nanco F.S. Hoogstad / Stavanger Fotoklubb
 
Trolljegerprøven er for alle
Trolljegerprøven skal være for alle, fra den som løper for konkurransen sin del til den som løper for å gjennomføre. Terrenget på Fløyen er alt annet enn flatt, og det er lange løpepartier mellom hindrene underveis som favoriserer den gode terrengløperen. Mens noen løp for harde livet, var det andre deltagere som sang seg gjennom løypen. Det var fint å se på gleden og mestringsfølelsen deltagerne viste underveis! 

Fløyens verste gjørmemyr
De som har løpt Trolljegerprøven i Bergen før, vet at det kan bli ganske gjørmete den siste kilometeren. I år var det ekstremt gjørmete. Det var plassert flere hinder i det som må være den verste gjørmemyren som finnes på Fløyen, og det var mange høylydte utbrudd fra deltagerne her. Flaks at fotografer var utstasjonert, for her ble det mange bra bilder!
 
Foto_Stavanger_Fotoklubb_Nanco_F_S_Hoogstad_2.jpg
Foto: Nanco F.S. Hoogstad / Stavanger Fotoklubb
Som vanlig, var det tett med hinder på vei inn på oppløpet, med Trollveggen som siste hindring som skulle forseres før målgang og velfortjent medalje. Inn på oppløpet ble man også fulgt av en motiverende speaker, som sammen med tilskuerne heiet deltagerne i mål.

Foto_Stavanger_fotoklubb_Trine_Nessler_Wichmann_4.jpg
Foto: Trine Nessler Wichmann / Stavanger Fotoklubb 

Hindrene på løpet var som følger:
1. lave klatrenett
2. liten gjerdeklyver på Fløyvarden
3. over bøyler
4. komme seg til andre siden på stokk
5. liten skråvegg
6. over bøyler
7. liten gjerdeklyver
8. trollstolen
9. irish table
10. trekke dekk
11. roman rings
12. liten gjerdeklyver
13. over "gjerde"
14. dekknett
15. gjennom rør
16. over gjerdeklyver i vann
17. bære dekk i hoppbakken
18. under gitter i vann
19. over/under sorte rør i vann
20. over stolpe med dekk
21. krypenett
22. under camonett
23. klatre i stort nett
24. over/under, over/under
25. over stokk
26. under camonett
27. sikksakkløping i myr
28. monkeybar
29. trollhalen, glatt vegg med tau
30. stor gjerdeklyver, 6 m høy
31. trollveggen, 2,5 m

Foto_Stavanger_fotoklubb_Trine_Nessler_Wichmann_3.jpg
Foto: Trine Nessler Wichmann / Stavanger Fotoklubb 

Foto_Trine_Nessler_Wichmann_1.jpg
Foto: Trine Nessler Wichmann / Stavanger Fotoklubb 

Foto_Trine_Nessler_Wichmann_2.jpg
Foto: Trine Nessler Wichmann / Stavanger Fotoklubb 

Foto_Stavanger_Fotoklubb_Atle_Mork_Oftedal_1.jpg
Foto: Atle Mork Oftedal / Stavanger Fotoklubb 

Det var to drikkestasjoner underveis i løpet hvor det ble servert Herbalife og vann. Uheldigvis for tørste deltagere gikk den første tom for drikke, men den andre stasjonen hadde rikelig. Ved målgang var det også drikke, men her gikk dessverre Herbalife tom for pappbeger og pakket ned før alle deltagere var i mål. 
Som alltid ble det servert lapskaus til våte og kalde trolljegere etter målgang. Det smakte – og gjorde – godt med noe varmende og mettende etter endt løp. I målområdet fant man også telt for registrering, kjøp av klær, mat, massasje og bagdrop, Det har tidligere år ikke vært omkledningsmuligheter på Fløyen, men i år var det laget til telt for omkledning. 
 
Flott område på Fløyen
Omgivelsene for Trolljegerprøven i Bergen er flotte! Om noen tok seg tid til det underveis, var det mange muligheter til å nyte en fantastisk utsikt. Noe finere sted å arrangere hinderløp skal du lete lenge etter! Det er lovet nytt løp på Fløyen neste år. Jeg stiller – stiller du?
 
Trolljeger sprint i Sandnes i novemnber
Avslutningsvis vil vi nevne Trolljegers nye løp. Hinderløp er i vinden som aldri før, og Trolljeger vet å smi mens jernet er varmt. I tillegg til de tradisjonelle løpene for voksne og junior som arrangeres i Sandnes og Bergen, utvides nå konseptet, og i november arrangeres Trolljeger sprint i Sandnes for første gang – 600 meter fullstappet med hinder, og kun for einstøinger. 

RESULTATER FRA BERGEN:
Einstøinger (uoffisielle res, det var en del som løp feil, se omtalen)
Jaktlag

Trolljeger.no hjemmeside
Trolljegerprøven Bergen 2018 på facebook med mengder av flotte bilder

Foto_Stavanger_Fotoklubb_Kjell_espejord.jpg
Foto: Kjell Espejord / Stavanger Fotoklubb