Det var som vanlig stilt store forventinger til våre lokale utøver i forkant av Mailekane. Og vi kan vel også til en hvis grad si de ble innfridd  i form av en rekke medaljer, selv om det ikke ble en eneste seier på dagens 800m. Ingrid Næss Johansen fra Gneist var nærmest, men ble slått på målstreken etter å ha ledet løpet hele veien. Men på 600m tok vi det igjen til gangs, da hordalendinger vant alle de fire klassene.

800m jenter 14 år åpnet distanseløpene under årets Maileker. I kraftig motvind på første 200 meter gikk det relativ rolig i starten, men etterhvert bestemte Ingrid Næss Johansen (Gneist) seg for og øke tempoet og dro etterhvert fra hele feltet. Med gjevn og offensive løping så det ut til å gå mot en klar seier og til og med speaker hadde utnevnt henne til vinner da en meget spurtsterk Ester Djuve Jerstad (Bryne Fik) satte inn en solid 100m spurt og fikk kastet seg forbi på målstreken. Tiden ble pene 2.33.18.Karoline W. Egge fra HIL tok bronsen i hard kamp med Anna Serine Røssland fra Gneist.

Jenter 15 år ble til slutt et reint oppgjør mellom arrangørklubbens sterke trio i mangel av de beste fra Norna Salhus.Men det var Åse Skulevold (Sola) som tok teten fra start og holdt den nesten til det gjenstod 150m. Men på slutten kom det ikke mindre enn 3 HIL løper og passerte henne og til slutt var det Maren Pernille Ydstebø som gikk gikk seirende ut av duellen.Tiden ble 2.29.82 og hun fikk samtidig en flott revansje fra Parkløpet/Km Terreng på Stord der hun måtte bryte.Beste hordalending ble her Mariell Rundarheim (Stord) med tiden 2.49.84.

I gutter 14 år måtte desverre Casper Stenersen (Gneist) kaste inn hånklet før løpet etter å ha vært forkjølet de siste dagene. Det ble således en enkel seier for Marius Emil Salvanes (Åkra) som dro mer eller mindre hele veien og kom inn på tiden 2.10.42. Nærmest kom de to hordalendingene Øystein Ekrem (Etne IL) og kretsmester i terrengløp Lars Lunde fra Stord. 

Det var stilt store forventninger til G15 der vi hadde en sterk trio til og utfordre Markus Harbo fra Skjalg. Etterhvert skulle det vise seg at det bare var Jonas Gjesdal (Varegg) som var i nærheten av dagsformen. Men etter 500m satt den kraftfulle  rogalendingen inn et solid rykk som ingen kunne svare på. Tiden ble 2.03.18 og godt over 1000 poeng på tyrvingtabellen. Nærmest kom nevnte Jonas Gjesdal mens bronsen gikk til Sondre D. Skogen fra BT. En småsyk Alexander Lie (Gneist) manglet noen tideler for å kapre bronsen etter nok en imponerende sluttspurt.

I gutter 16år  ble det fort klar at det kom til å bli et rogalandsoppgjør i kampen om gullet.  Johannes R. Volden fra Sandnes holdt lenge følge med Vebjørn Ljones Karlsen , men på de siste 300 meterne bare suste Skjalgløperen fra og ble kloken inn på flotte 2.01.97. Tom Skjæråsen (Varegg) hadde full kontroll på bronsen mens Ole Martin Røssland fra Gneist etterhvert løp seg opp på 4.plass. 

Dagens første 600m, jenter 12 år, gav oss også dagens første seier på distanse. Lovende Kari Kuvaas Herting fra Bergens Turn løp kontrolert og økonomisk hele veien og da 250m gjenstod akselrerte hun fint gjennom feltet og overtok kommandoen. Det var ingen som kunne true seieren hennes og hun kom i mål på 1.54.80, nesten 3 sekunder framfor nestemann Cornelia Rørvik fra Sola.

Og den fine trenden ble fulgt opp av Magnus Vonen fra Varegg i neste heat, gutter 12.år.  Fin og offensiv løping hele veien og han var i realiteten aldri truet i dag da han løp inn på 1.51.16. Knut Haukeland fra Bergens Turn kom nærmest, og sikret hordaland dobbel med tiden 1.54.07. Og etterhvert kom også solen fram og gjorde det ekstra koselig og varmt i fortsetningen.

I jenter 13 år var det klart for sesongdebut for Maren Haugen Lillefosse fra Gneist på 600m, jenten som har løpt så godt på startetappene på stafettene for Gneist i år . Men som vanlig var det klubbveninne Renate Lie som med høyt tempo gikk rett i tet, bare Thea Daltveit fra Bryne gjorde forsøk på og holde følge. Og mens Renate Lie greide og holde farten oppe hele veien inn, gikk det etterhvert tyngre for Thea Daltveit.En forsiktig Maren Haugen Lillefosse fikk etterhvert kontakt med Thea Daltveit og på de siste metrene greide gneistjenten og passere henne og sikret seg dermed sølvet på pene 1.47.86.Vinnertiden til Renate ble 1.43.68.

Også i gutter 13år ble det favorittseier da norges beste 12.åring i fjor på 600m, Henrik Irgens Gravdal fra Gneist tok teten rett fra start og løp solo hele veien. Tiden 1.37.90 er småpent med tanke på forholdene og at han måtte gjøre hver eneste meter alene. Nærmest kom Magnar Storhaug fra Sandnes, men han var over 11 sekunder bak den lettbeinte hordalendingen. Snorre H. Sørstrønen (Os) ble nest beste hordalending, men han fikk det litt tungt på slutten slik at pallen glapp på oppløpsiden.

Dagen ble avsluttet med 1000m stafett, og selv om det ikke ble Hordalands seier her, stod vi i alle fall for det mest artige innslaget. Kvartetten i gutter 15-16år, Joakim Grutle (Bremnes) , Jonas Gjesdal (Varegg), Alexander Lie (Gneist) og Marius Bull Hjeltnes (Ulvik) løp alle i rosa "pølseskinnsdrakter" og helt spesielle bukser også kan man vel trygt si. Og populært, ja da kan man bare spørre de tilstrømmende ungjentene i målområdet etter løpet.

Resultater Mailekene


Starten for jenter 14 år er gått og distanseløpene under årets Maileker er i gang.


Ingrid N. Johansen (Gneist)  tar initativet med Karoline W Egge (HIL) og Ester Djuve Jerstad (Bryne) deretter.

 
Ingrid fortsatt i tet når 70 meter gjenstår, men bak kommer Ester Djuve Jerstad fra 3.plassen med gullspurt.


Klart for start 800m  i jenter 15 år.


Maren Pernille Ydstebø har den beste spurten og slår klubbveninne Anne Sofie Førre på målstreken.


Marius Emil Salvenes (Åkra) virker og ha full kontroll på resten av feltet.


 Starten går i gutter 15år og kampen om medaljene er i gang.


Jonas Gjesdal (Varegg) har kommandoen halveis med de største utfordrerne rett bak.


Markus Harbo (Skjalg) har full kontroll på vei mot seier.


Jonas Gjesdal kommer nærmest, men må nøye seg med sølvet denne gang.


Alexander Lie prøver med nok en beryktet sluttspurt, men Sondre Skogen (BT) holder akkurat unna denne gang,


Vebjørn L.Karlsen drar hart og Johannes R.Volden har mer enn nok og følge bak. De øvrige er hektet av.


Tom Skjæråsen (Varegg) holder stø kurs mot bronse halvveis.


 Tom Skjæråsen kan konstatere at dette er mer enn godt nok for bronse i dag.


Ole Martin Røssland (Gneist) har løpt godt på slutten og det lover godt før 3000m i morgen.


Kari Kuvaas Herting (BT) tar teten 250m fra mål og herfa og inn lot hun seg aldri true om seieren.


Kari Kuvaas Herting får sin fortjente gullmedalje, Cornelia Rørvik (tv) sølv og Aslaug N. Veggeberg tar bronse.


Magnus Vonene (Varegg) tar umiddelbar kommandoen i løpet.

 
 Magnus Vonen på vei mot en klar seier i gutter 12 år.


Knut Haukeland (BT) sikrer hordaland dobbel på 600m i gutter 12 år.


Starten går i på 600m i jenter 13 år.


Renate Lie (Gneist) i suveren ledelse, bare Thea Daltveit /Bryne) prøvde og holde følge i starten i dag.


Maren Haugen Lillefosse (Gneist) har etterhvert løpt seg opp til 3.plass.


Thea Daltveit (Bryne) med knapp Ledelse på Maren H. Lillefosse 50 meter fra mål.


Renate Lie og Maren Haugen Lillefosse gav alt i dagens 600m.


Henrik Irgens Gravdal sekunderes av Sigve Stenersen når han løper ensom i tet.


Snorre H. Sørstrønen (Os TF) holder 3.plassen 250 meter fra mål.


Henrik Irgens Gravdal stormer over mål, resten av feltet er bare så vidt kommet ut av siste sving.


Den populære kvartetten fra Hordaland på dagens 1000m stafett.