Vidars lag var som forventa for ujevne til å være med i teten i E-cupen som gikk i Castellon i Spania søndag 5. februar. Individuelt var imidlertid både Sindre Buraas og Silje Fjørtoft med langt framme, og til slutt endte de på 10. og 12. plass.

Sindre hang med tetpuljen til ca. 3 km. Da ble farten skrudd opp, og Sindre ble gradvis litt lenger bak teten. Til slutt var han 27 sekunder bak favoritten Ayad Lamdassem som vant det 10 km lange terrengløpet etter et rivende spurtoppgjør med Andrea Lalli.

- Jeg er fornøyd med løpet, men hadde ikke den nødvendige spruten i beina til å henge med de aller beste, fortalte Sindre etter løpet. En topp ti-plassering i dette selskapet lar seg likevel høre, for svært mange av Europas beste løpere stilte til start.

Silje Fjørtoft løp også et jevnt og godt løp, men var aldri helt ajour med tetgruppa som ble leda an av portugisiske Dulce Felix som ble nummer 2 i EM i terrengløp i desember. Nå måtte hun nøye seg med en fjerdeplass etter å ha blitt kjørt fra av Oljira Belaynesh Jemama på den siste av de 6 kilometerne.

- Formen er nok ikke fullt så god som den var under terrengløpssesongen i USA i høst, men jeg synes det var et ok løp, fortalte Silje som var 41 sekunder bak vinneren.

Christina Bus Holth var nest beste norske jente, på 23. plass, 29 sekunder bak Silje. Hun var ikke helt på hugget bare noen få dager etter høydeoppholdet i Kenya, men mente likevel at hun løp bedre enn under EM der hun ble nummer 27. Om det er tilfelle, forteller det at nivået i E-cupen er omtrent på høyde med EM.

Nokså ferske Hanne Mette Sande ble nummer 46 og rutinerte Jessica Gunnarsson nummer 57. Det gav Vidar-jentene 138 i plassiffer og en sjuendeplass av de 14 laga som starta.

De norske guttene kom alle i mål med ca. 1 minutts mellomrom i denne rekkefølgen: Sindre Buraas, Dadafo Dhaqabi, Harald Solhaug Næss og Eirik Gramstad. Med 206 i plassiffer sammenlagt endte laget på 12. plass av 21 fullførende lag.

Feltet er stort og farten høy når seniorfeltet for herer stormer av gårde. Her har de løpt drøye 2 km, og Sindre Buraas (69) ser ut til å ha bra oversikt over konkurrentene. Et stykke bak skimter vi Dadafo Dhaqabi, også han i rød Vidar-drakt. (Foto: Runar Gilberg)

21 Haag Atletiek 404

Silje Fjørtoft og Christina Bus Holth har løpt et par hundre meter av sine 6 km og har godt med folk omkring seg og ikke så mange mellom seg. Det var fine løpsforhold med 8-9 varmegrader, noen få dråper yr og lite vind. (Foto: Runar Gilberg)

Også Hanne Mette Sande og Jessica Gunnarsson (begge til venstre i bildet) har kommet godt i gang med sine løp. Åpningsfarten er stor. Løpet foregår i en park, men det dreier seg ikke om noen gåtur i parken. (Foto: Runar Gilberg)

De som ligger foran og sørger for størst fart, er Dulce Felix (136) fra Portugal og Nadia Ejaffini (281) fra Italia. I EM terrengløp ble de nummer to og fire, og nå blir de nummer fire og tre, for bak ligger Olijira Belaynesh Jemama (9) fra Tyrkia og lurer. Hun vinner, mens lagvenninnen, fjorårsvinneren og den store favoritten, Alemitu Bekele (12), må nøye seg med en sjetteplass i år. (Foto: Runar Gilberg)

Silje Fjørtoft lå på en plass mellom 10 og 15 stort sett hele vegen, og til slutt ble det en fin 12. plass på Ørsta-jenta som ble ferdig med studiene i USA til jul. Bahar Dogan (10) som var fjerde tyrkiske jente, kom på tiendeplass. Dermed hadde det tyrkiske laget sikra seg en soleklar seier i lagkampen. (Foto: Runar Gilberg)

Christina Bus Holth var nest best av Vidar-jentene og endte på en 23. plass. Jenta som trives enda bedre når hun får løpe langt på asfalt, syntes ikke avstanden framover var avskrekkende. Her var underlaget en blanding av gras, litt grus og noe ujevn skogsbunn. Løypa var helt flat, men ganske svingete. Løypa var trolig litt kortere enn angitt, men tidene tilsvarte nok omtrent det løperne ville vært god for i ei 6 eller 10 km (for menn) lang asfaltløype. (Foto: Runar Gilberg)

Hanne Mette Sande kom godt ut av sin internasjonale debut for Vidar. Hun var ikke mer enn 2.25 bak vinneren på de 6 kilometerne. (Foto: Runar Gilberg)

Etter skadeforfall fra Veronika Blom visste alle de fire Vidar-jentene at de telte med i lagkonkurransen. Jessica Gunnarsson fikk tidlig los på to av Hässelbyløperne og løp etter hvert forbi begge. Da den ene av dem brøt, fikk ikke det svenske laget noe resultat i lagkonkurransen. (Foto: Runar Gilberg)

Starten for herrenes løp er gått, og vi skimter Sindre Buraas i tredje/fjerde rekke. Nr. 118 er spanske Ricardo Serrano som til slutt ble nummer tre. (Foto: Runar Gilberg)

Dadafo Dhaqabi var ikke hundre prosent fornøyd med løpet sitt, men syntes det gav mersmak å delta i et så sterkt felt. 22-åringen studerer på Rønningen folkehøgskole og kombinerer det med frisk satsing på løpinga. Nå ble han nummer 40, halvannet minutt bak vinneren. (Foto: Runar Gilberg)

Mens Harald Solhaug Næss (68) leverte sitt livs beste løp, hadde Eirik Gramstad en dag hvor lite fungerte. Etter hvert måtte han slippe sin treningskamerat en god del, men også Eirik tok seg til mål og sikra Vidar et ok resultat i lagkonkurransen. Stadige sykdomsavrekk i treninga etter jul, er nok hovedforklaringa på at den vanligvis så sterke terrengløperen ikke fikk det til. (Foto: Runar Gilberg)

Andrea Lalli (189) gjør et seriøst forsøk på å riste av seg tittelforsvarer Ayad Lamdassem (318), noe som skal vise seg ikke å gå. På tredjeplass ser vi 44 år gamle Javier Guerra som til slutt ble nummer fire, bare 5 sekunder bak tetduoen. Aldersgradert var det helt klart dagens beste prestasjon. (Foto: Runar Gilberg)

Sindre Buraas hadde som vanlig en frisk avslutning, og her er det Joussef Aakaou som må se nordmannen spurte ifra. Sindre følte at det mangla litt på overskuddet, og det skal bli spennende å se hva han får til når han løper 10 km på veg i Nederland til neste helg. (Foto: Runar Gilberg)

Åtte Vidar-løpere stilte til start, og åtte løpere kom til mål. E-cupen i terrengløp for klubblag er en flott sportslig utfordring og en sammensveisende og sosial opplevelse. Bak fra venstre: Christina Bus Holth, Jessica Gunnarsson, Hanne Mette Sande og Silje Fjørtoft. Foran fra venstre: Dadafo Dhaqabi, Eirik Gramstad, Sindre Buraas og Harald Solhaug Næss. (Foto: Runar Gilberg)