Deltakere som ønsker å utfordre seg med det uvanlig harde Østfold Ultra Trail, kan velge mellom distanser på 60 kilometer og 130 kilometer. Begge er såkalt self-supported, noe som betyr at det ikke finnes noen hjelpestasjoner underveis. Og navigasjonen foregår langs umarkerte stier i Østfolds skoger.

60 kilometers-løpet starter i Spydeberg og ender opp i Moss. De som velger den lengste distansen starter i Moss, løper til Spydeberg og tilbake til startstedet i Moss. Korteste distanse tar deltakerne med på 1500 høydemeter, mens de som løper lengst må klatre omlag 2500 høydemeter.

ostfold-ultra-trail-line-tommy.jpgTommy Tønnesen og Line Yang Stousland. Det er tydelig at løypa ligger litt utenfor allfarvei. (Arrangørfoto)

På forhånd var det syv påmeldte løpere til 130 kilometer og seks løpere til 60 kilometer, men da løpsdagen kom stilte kun ni løpere på startstreken. En deltaker måtte gi seg underveis, noe som betyr at åtte deltakere fullførte det harde skogsløpet.

Det var Cato Pettersen som til slutt vant den lengste distansen i Østfold. Pettersen har vunnet tøffe løp tidligere, så det var ikke helt uventet. I mål ble det også en solid differanse til nestemann som var Ronny Hansen. Vinnertiden var 23.07.50, mens Hansen på andreplass var i mål på 29.31.45. Tone Samuelsen tok tredjeplassen med sluttid på 32.29.35, mens Peter Lange måtte gi seg etter 60 kilometer.

vinneren-130k.jpgVinner Cato Pettersen like etter målgang. Det ble tøft på slutten etter at klokka svartnet. (Arrangørfoto)

Den korteste distansen ble vunnet av Thor Erik Nordli, som debuterte som ultraløper denne helgen. Han kom i mål på tiden 9.53.18. Johnny Svendby ble nummer to med 13.13.32 mens Tommy Tønnesen delte tredjeplassen med Line Yang Stousland på 13.20.14. Felix Schliecker ble nummer fem med 15.10.55.

- Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente, for jeg har aldri løpt ultraløp før, sa Nordli etter målgang. Inntil denne helgen hadde han ikke løpt lengre løp enn maraton.

Ultradebutant Thor Erik Nordby på vei opp en slalombakke. (Arrangørfoto)

ostfold-ultra-trail-felix.jpgFelix Schliecker underveis. (Arrangørfoto)