Lørdag 31. oktober ble Barteløpet arrangert for første gang ved Sognsvann i Oslo. TRY-ungdommen imponerte stort og gjorde det sterkt med de to raskeste tidene på 4km for menn, og  eldre klubbkamerater stakk av med raskeste tid av stafettdeltagerene.

Uformelt veldedighetsløp
Barteløpet arrangertes til inntekt for Movember og Kreftforeningen som  er deres samarbeidspartner i Norge. Rammen for løpet var enkel nok, løp med bart og ha det gøy. På veien støttet man en god sak og luftet skoene med venner.

På morgenen var det tett tåke, og knapt nok sikt på tvers over 400metersbanen ved NIH. Dette var imidlertid ikke til hinder for godt oppmøte og god stemning. Det var 104 forhåndspåmeldte, enkelte etteranmeldelser og totalt stilte 98 personer start (fordelt på 89 starnummer), og like mange fullførte. I målområdet bød W.B. Samson på bakverk, og Sportsmaster stilte med premiering.

Lek og moro til tross, det var også flere som ga gass og hadde sterke tider i en ny trasé. Spesielt de yngre løperene imponerte, og hadde flere av de raskeste tidene.

Løpets hjemmeside.

Se også mange bilder fra løpet HER

DSC06693.jpgBart er bart...nr 11 er Marianne Isaken som løp4  km (arrangørfoto).

Se også forhåndsomtale: Barteløpet nytt løp i Oslo 31. oktober

Tomas Tørvik og Silja Amundsen vant 4 km (1 runde)
Noen løp en runde (4 km) og noen løp to runder (8 km). Raskest av de 24 deltagerne på 1-rundern var Thomas Tørvik i herreklassen og Silja Amunden i kvinneklassen.

Kjappe gutter i barneklassen:
To gutter i klasse 7-10 år løp raskere enn Tørvik, men resultatet ligger sammen med barneklassen:

Jacob Jæger Barth løp på 20:44 og Andreas Fyksen Aas på 23:20. Resultater i denne aldersklassen skal ikke rangeres.

Silja i skjørt, og sikkert en liten bart også? selv om vi ikke ser den på bildet (arrangørfoto)

- Det var grått og litt surt før start men det blir jo alltid varmt når man løper, sier Silja Amundsen til kondis.no. Silja sier videre: - Stemningen var meget avslappet og fin og arrangørene hadde et lite bål så man kunne holde varmen før og etter løpet. Vi fikk boller og saft etter målgang og det var mange fine folk med kostymer og bart. I det hele tatt oste det lavterskel.

3   Caroline Sem (NOR) K 23-34   00:24:43

Her var det plenty med både bart og hår; Knut Georg Barth som løp 8 km (arrangørfoto).

Bente Hæhre og Tobjørn Vala vant 8 km (2-runder)
På 2-rundern fikk vi de sterkeste vinnertidene og overlegne seire til Bente Høhre som vant kvinneklassen på 37:51 og Torbjørn Vala som vant herreklassen på 34:42. Det var totalt 27 deltagere på 8 km.