Torsdag 15. september ble Nydalsløpet arrangert for 2. gang. Det var lite som minnet om høst i Nydalen denne kvelden, strålende sol og hele 25 grader. Hele 599 løpere var påmeldt, noe som er mer enn en dobling fra startåret 2015. Av de påmeldte var det 499 som stilte opp og fullførte.

– Vi sier at dette er et løp «for Nydalentusiaster, av Nydalenentusiaster». Det er fantastisk flott å ha slike løyper som dette. Nydalen har blitt veldig fin, sier løpsleder Terje Dengerud. 

Løpet har tre klassetilbud: Aktiv, Mosjon og «Opp av sofaen», alle løper her 5 km. De påmeldte fordelte seg med 73 deltakere i Opp av sofaen-klassen, 288 i klassen for aktive og 238 i Mosjon-klassen. 

Med seg på laget har orienteringsklubben en rekke bedrifter i Nydalen: Avantor, Egmont, Statnett og SatsElixia.  Statnett stilte med hele 80 deltagere og var dermed største bedrift/klubb. Årets løp var lagt til september på grunn av eiendomsselskapet Avantor åpning av kjøpesenteret i Torgbygget. 

Den 5 km lange løypen starter fra Gullhaugtorg og går ført en liten sving sydover før løperne dra nordover mot Nydalsdammen på Akerselvas østside. Ved den tidligere Nydalsbakken krysser de Akerselva og fortsetter sydover på vestsiden av elva og følger denne nedover til Bjølsen og Badebakken hvor den på ny krysser Akerselva og følger denne tilbake til Gullhaugtorg.

Dagens raskeste var Nydalens nyervervelse, den britiske o-landslagsløperen og VM-løperen Alan Cherry. Han vant på tiden 15,29 min. og var da 5 sek foran Hågen Urseth, Ren-Eng FIK, mens Karl Fremstad, Larvik fulgte på 3. plass ytterligere 16 sek. etter Cherry.

I dameklassen ble det seier til Tonje Gresslien, Vidar med tiden 18,23 min. Hun vant med 22 sek. til Kari Madslien, Novo, mens Nora Andersen, Røa fulgte på 3. plass 36 sek bak Gresslien. Etter disse var det en jevn strøm med løpere, helt til det hele ble avsluttet av en glad gjeng fra Nordea med en liten settervalp på slep.

Arrangøren Nydalens Skiklub satser på  fortsatt økt deltagelse neste år og håper da på 1 000 til 1 500 løpere langs Akerselva. Neste år vil løpet bli arrangert i august, noe som også er mer gunstig med tanke på terminlisten for løp i Oslo. Nå til helgen arrangeres Oslo Maraton og en del potensielle deltagere lader nok opp til dette.
 

Nydalsløpet 

Resultater
 

Topp tre i aktive klasser

Kvinner:
1. Tonje Gresslien – Sportsklubben Vidar 18:23
2. Kari Madslien – Novo Nordisk Scandinavia AS 18:45
3. Nora Andersen – Røa IL 18:59

Menn:
1. Alan Cherry – Nydalens Skiklub 15:29
2. Hågen Urseth – Ren-Eng, FIK - Friidrett 15:34
3. Karl Fremstad – LARVIK 15:50

 

nl03.jpg
Oppvarming ledet av SatsElixia. I forgrunnen ser vi goodiebaggene som deltagerne fikk etter målgang

nl04.jpg
 Mange ivrige deltagere varmer opp

nl02.jpg
Starten har gått i de aktive klassene

nl05.jpg
Teten passerer målområdet etter ca. halvveis i Nydalsløpet

nl06.jpg
To unge talenter fra hhv. Nydalen og Kjelsås langrenn

nl07.jpg
Massene strømmer på

nl08_H1.jpg
Alan Cherry på vei mot mål og seier

nl09_h2.jpg
Hågen Urseth på vei mot 2. plass

nl10_h3.jpg
Karl Fremstad ble nr. 3

nl11_d1.jpg
Dagens raskest kvinne: Tonje Gresslien, Vidar

nl12_d2.jpg
Nydalens fotrappe veteran: Kari Madslien på vei mot mål

nl13_d3.jpg
Nora Andersen fulgte på 3. plass

nl14.jpg
Fire gutter på 13 år på vei mot mål hånd i hånd inntil en av dem spurter fra på de siste meterne

nl15.jpg
Marte Madslien Bakken jakter på mamma Kari….

nl16.jpg
Over elva og inn til mål

nl17.jpg
Noen valgt å ta med seg junior, dermed skulle rekrutteringen være sikret.

nl18.jpg
En personlig trener fra SatsElixia tar seg tid til en selfie på vei til mål.