Andreas Myhre Sjurseth skriver på sin facebookside i dag at han har satt en solid pers på 10 km med hele 50 sekunder under det danske mesterskapet i  Middelfart i Danmark. Med 30.24 legger han seg på andreplass på statstikken for 10 km (utarbeidet av Kondis) .

Han skriver om løpet:

Løpet var også dansk mesterskap, men jeg løp som nordmann utenfor denne konkurransen. Lå med tetgruppen inntil 7 km hvor tempoet ble satt opp og jeg falt litt tilbake. Jeg hadde allikevel godt driv på de siste 3 km og løp inn til 10. plass og ny pers på 30.24, noe som er ny PR med 50 sekunder!! Dette lover godt for resten av sesongen og gir god inspirasjon til videre trening.

Andreas Myhre Sjuseth, som representerer SK Vidar, satte i fjor pers på maraton i Berlin med 2.21.51 og var i fjor nr. 6 på den norske maratonstatistikken og nr. 3 av norske statsborgere. I 2011 ble han norsk mester på maraton. I løpet i Middelfart ble han nr. 10 totalt med 8 danske løpere foran seg på resultatlista.

Det danske mesterskapet holdt høyt nivå både for damer og herrer. Det har vært en satsing på langløping i Danmark som har gitt gode resultater også i nordisk mesterskap og i EM i terrengløp de to siste årene. Simone Glads vant kvinneklasen på  32.47 som er beste tid oppnådd av en dansk kvinne siden 2003.

Det deltok i tillegg til Andreas Myhre Sjusetn en del utlandske løpere i mesterskap, blant annet kenyanske Sylvia Kiberenge som løp på 32.29.