Bèrghem Ultraløp er en av årets nykommere på ultraløpsfronten, og primus motor for løpet er Gåsbu-bomvokter Fulvio Øksendal som også er en ivrig ultraløper selv. Løypa som ble benyttet i år er en 15 kilometer lang runde i terrenget nord for Gåsbu - som skulle løpes 6 ganger, altså 90 kilometer.

Arne Martinus Lindstad fullførte de 90 kilometerne i tøft terreng på tiden 11:17:50 og vant friplass til neste års Bèrghem Ultra. De andre to startende, Jens Listrup og arrangøren Fulvio Øksendal måtte gi seg etter henholdsvis 45 (6:10:22) og 60 km (9:47:50).

De tre deltagerne ved startgrinda på Gåsbu, Fulvio, Jens og Arne Martinus (foto: Stein Arne Negård).

Det var en tøff start opp den beryktede Gåsbubakken... her skulle de opp seks ganger
(foto: Stein Arne Negård).

Passering Steinfjellhytta. Løperne holdt sammen hele første runde (foto: Stein Arne Negård).

Se også stor omtale i Hamar Dagblad: Alene i mål etter 90 kilometer

Til neste år skal arrangøren komme tilbake med en helt annen løype. Fulvio skriver bl.a. på sin facebookside: - "Bèrghem Ultraløp 2016" skal bli tøffere enn i år, konkurransen skal foregå på hele Hedmarksvidda med GPS-sporing, kart og kompass. Det skal bli en unik konsept, sier han og lover at det kommer mer info i løpet av september.

Løpets Facebookside

Fulvio selv hadde ikke helt dagen, men kommer nok sterkere tilbake neste år - og planleggingen av neste års løp er allerede i gang (Foto: Linda Iren Øksendal).

Arne_Martinus_Lindstad_winner.jpgArne Martinus puster ut etter løpet.... (foto: Linda Iren Øksendal).

...og denne trøya ble jo ekstra eksklusiv i år!