Bildet: Bjørn Tore Kronen Taranger med pokalen for seier og norsk mesterskap på 24-timers i november (Foto: Kjell Vigestad).

OPPDATERT 2.APRIL
41 løpere påmeldt en av ultraløpdistansene, 128 totalt.

Lokal gullfavoritt i NM
Bjørn Tore Kronen Taranger er stor favoritt til å vinne NM 100 kilometer på hjemmebane, ikke minst siden de norske EM-deltagerne på distansen står over NM - som kommer for tett på EM tre uker senere. Han var selv tatt ut til å løpe i EM, men han ble også tatt ut til VM 24-timers to uker etter EM 100km, og valgte da å satse på det siste av mesterskapene.

I fjorårets NM ble Taranger spurtslått av Didrik Hermansen (som løper EM), men tredjemann fra fjorårets NM, Gudleik Husby fra Stadsbygd, stiller på nytt i år. Kim Johannesen fra Romerike Ultraløperklubb vil også ha et ord med i laget når NM-medaljene utdeles, han ble nr 3 på 100 km i fjorårets Bergen Ultra.

I kvinneklassen er Margrethe Løgavlen en enda større favoritt enn Taranger i herreklassen. I et 80 km langt terrengløp i Paris nylig imponerte hun med 2.plass i kvinneklassen - og kanskje er hun nå ferdig med sine langvarige skadeplager som har resultert i mange brutte løp. Fjorårsvinner Edna Leikvoll blir nok den tøffeste utfordreren til gullet.

Omtale fra fjorårets NM 100 km

Påmeldingsfrist 2.4.
Påmeldingsfristen til Bergen Ultra og Maratonkarusellen er 2.4.
Vær obs på at det IKKE er mulig å etteranmelde seg til NM - der det også er lagt inn veteran-NM med 5-års klassser.

Løypa med utgangspunkt fra Fana stadion løpes som en tur/retur løype - der korteste distanse som er halvmaraton løper en gang og maratonløperne to ganger. Ultraløpet på 63 km (1,5 maraton) løper tre ganger, mens 100 km løper fem ganger, men snur litt tidligere slik at løypa blir nøyaktig 5x 20 km for NM.

Mer info om startliste finner du på løpets hjemmeside.

Det var 21 påmeldte på 100 km og 20 på 63 km pr. 2.april. Totalt 128 på alle distansene samlet.