En bedre opplevelse
- Birken gjør endringer i traseen til Birkebeinerrittet som vil gjelde fra i år. Deltagerne får en større naturopplevelse, traseen blir totalt 6 km kortere og vi anslår at gjennomsnittstiden blir noe raskere, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken.

 Les hele saken på birkebeiner.no

Justert rittrase ny og gammel.jpg
Større kart


Spleiselag
Utgiftene til den justerte traseen, er et spleiselag mellom Birken AS, Brøttum Almenning og Pihl AS. At ritt-traseen flyttes bort fra asfalten og hovedveien etter Storåsen, er til felles interesse for alle parter. Syklistene får et mykere underlag, sjansen for skader er mindre og hytteeierne kan benytte veien i større grad og kjøre til hyttene sine i ritthelga.

- Vi er glade for at vi kan være med å tilrettelegge infrastrukturen slik at traseen kan benyttes både av syklister og turgåere på sommeren og av skiløpere i vinterhalvåret, sier Per Fineid i Pihl AS.

Den justerte ritt-traseen vil gå i Birkebeinerløypa, det betyr også at renntraseen vil bli noe oppjustert.

Både Pihl AS og Brøttum Almenning mener at samarbeidet med Birken er viktig.
- Birkens arrangementer trekker mye folk til Sjusjøen, derfor betyr det mye at vi kan gi noe tilbake til området, dette er av felles interesse, mener Jan Tore Hemma fra Brøttum Almenning.

- Folkelivet og stemningen langs løypa er stor på Sjusjøen. Den nye traseen ivaretar nettopp dette, sier Tor Skraastad i Birken. - Lettere fremkommelighet til hyttene betyr flere folk til å heie frem Birkebeinerne på Sjusjøen under årets Birkebeinerritt.

Spleiselag 1[1].JPGTor Skraastad i Birken AS, Per Fineid i Pihl AS og Jan Tore Hemma i Brøttum Almenning (foto: Birken)

Kondis på Birkebeinerrittet 2015:
Sveitsisk og svensk i dameklassen i Birkebeinerrittet
Carl Fredrik Hagen tøffest i unnabakkene - vant Birkebeinerrittet
Lars Erik Koritov ble første mann imål i Birkebeinerrittet
FredagsBirken hvor toeren, Kristian Kulset, ble vinner
Andreas Aaby ble tidenes første Halvbirk-vinner på sykkel
Kjøren kjørte klart kjappest i UltraBirken

Les det meste om Birkebeinerrittet 2014 her
 

Damer_elite_nr1og2_lands_HHall_A20G1367.jpg
Her avgjøres hvinneklassen i 2015:
Ariane Kleinhans er først ned den bratte bakken langs Håkons Hall med Jennie Stenerhag på hjul. De kjører fort og når igjen en gruppe mannlige syklister, men kun Ariane kommer seg forbi. Dermed få mannfolka verbal juling av Jennie Stenerhag, som der og da forstår at sjansen til å vinne minsker sterkt.
(Foto: Kjell Vigestad)

Carl_Fredrik_Hagen_siste_bakke_A20G1630

Herreklassen 2015:
Carl Fredrik Hagen kjørte fra de andre nedover ballettbakken. Bare den danske mesteren, Søren Nissen, fulgte så tett at det var en viss spenning. Det ble kjørestyrken til landeveisspesialistene og at Carl Fredrik i tillegg også har bakgrunn fra terrengsykling, som avgjorde fjorårets ritt. (Foto: Kjell Vigestad)