I helgen var 28 norske løpere i aksjon i Den Haag i Nederland. I nærmest perfekt løpsvær, var alt lagt til rette for gode tider i den svært så lettløpte løypa. Det var flere av de norske løperne som satte nye personlige rekorder.

City-Pier-City Loop i Den Haag er det veldig godt arrangert løp. Totalt på alle distansene, som innbefatter barneløp, 10 km og halvmaraton, var det rundt 30.000 løpere som deltok. Til tross for den store folkemengden som befant seg på Maliveld, hvor start og mål for løpet befinner seg, var det ingen problemer med å komme seg frem. Det var heller ingen problemer med å komme seg frem til korrekt startfelt, og man ble hele tiden møtt av smilende og veldig hjelpsomme funksjonærer.

Det må være en drøm å være Liverpool supporter når man løper halvmaraton i Den Haag. For når man teller ned til startskuddet, som blir foretatt av byens kanoner, fremføres den svært så populære sangen "You Never Walk Alone". Og når siste tonen er ferdig går startskuddet.

På startstreken i år, var det flere norske sub 1.10-løpere, og det ble mange tette og fine dueller. Raskest ble Asbjørn Ellefsen Persen fra Hamar. Men det ble meget jevnt mellom de tre beste norske herrene. Asbjørn fikk en liten ledelse på Rolf Steier og Øystein Sylta. Asbjørn passerte de første 5 kilometerne på tiden 15:11. Rolf Steier og Øystein Sylta passerte bare noen få sekunder bak med henholdsvis 15:20 og 15:24. Ved 10 kilometeren hadde Asbjørn økt ledelsen noe, men fortsatt var det spenning. Asbjørn passerte med tiden 30:39 og kun 15 sekunder bak passerte Rolf og Øystein kun med 3 sekunders mellomrom.

Asbjørn presset den tredje 5 kilometer-strekket noe ned, og passerte 15 kilometer på tiden 46 blank. Øystein og Rolf var nå 38 sekunder bak og passerte igjen med 3 sekunders mellomrom. Fra 15 kilometer og inn til mål holdt den norske trioen så å si samme fart. Asbjørn ble som sagt beste løper fra Norge med tiden 1:05:02. I duellen bak mellom Øystein og Rolf, var det sistnevnte som til slutt fikk best tid, men bare med 2 sekunders margin. Rolf fikk tiden 1:05:43 og Øystein fikk tiden 1:05:45. På den totale resultatlisten holdt det til plassene 22, 23 og 25.

Nå var det ikke bare menn fra Norge som konkurrerte i Den Haag. Det var også noen sterke kvinneløpere som hadde tatt turen til Den Haag. Og det skulle vise seg å bli meget tett mellom de to beste kvinnene fra Norge. Kjersti Karoline Danielsen og Christina Bus Holth leverte nesten identiske løp i Den Haag i år. De har nesten samme passeringstid på alle mellomtidene. Men når status skulle gjøres opp etter målgang, var det Kjersti Karoline Danielsen som kunne rekke hendene i været som Norges raskeste kvinne på halvmaratondistansen i Den Haag. Hun fullførte på tiden 1:14:25 som holdt til en super 6. plass på den totale resultatlisten. Christina Bus Holt tok plassen bak med tiden 1:14:31.

Nå var det ikke bare løpere fra Norge som løp fort i Den Haag. Vi kan nevne at det var hele 5 løpere som klarte kunststykket å fullføre de 21.097,5 meterne på under timen! Raskest av alle ble Lelisa Desisa fra Etiopia med tiden 59:37. Andreplassen gikk til landsmannen Azmeraw Bekele som fikk tiden 59:39. Tredjeplassen gikk til Kenyanske Peter Kirui med tiden 59:40. Et riktig spurtoppgjør om pallplassene kan man trygt kalle det.

I Kvinneklassen ble det kenyansk seier ved Filomena Chepchirchir som løp i mål på tiden 1:09:06. Andreplassen gikk til Tsgereda Girma fra Etiopia. Hun fikk tiden 1:10:30 mens den siste pallplassen var det Joyce Kandie fra Kenya som fikk med tiden 1:11:50.