17 km
Den fjerde utgaven av Ivar Formos Minneløp/"3 opp og ned" gikk under gode forhold med rundt 10 grader, bort imot vindstille og en himmel som skiftet mellom dis og litt sol.

Det ble dobbelt Vidar ved Sindre Buraas, som gjentok seieren fra løpet i fjor, mens veteranen Siri Størmer holdt unna for alle de yngre damene.

Buraas var fire sekunder etter sin egen tid fra i fjor og dermed overlevde løyperekorden. Det gjorde den også i kvinneklassen der Inger Liv Bjerkreim Nilsen har løpt på den suverene tiden 1.14.43 i 2013.

9 km
På 9 km stakk Ås-løperen Stian Stensland av med seieren foran en haug med ungdommer. Ikke minst klassen 13-14 år la beslag på mange på topplista med hele ni av de 12 første i mål.

Stensland forsvarte seieren fra i fjor. Også da med Olaf Talmo på tredjeplass.

Amanda Hylland Spjeldnæs, LYN SKi vant kvinneklassen, slik hun gjorde det i fjor.

3 km - jentene raskest
Gustav Moe; LYN Ski løp fire sekunder saktere enn i fjor, men gjentok seieren fra 2014 blant gutta med tiden10.38. Christina Osnes-Ringen, Vidar vant i fjor blant jentene på 10.52. I år løp hun 17 sekunder raskere, men ble "bare" nr. 3. Vinner ble Nora Sødal Raastad, Lyn Ski på 10.14 foran Anna Marie Nordengen Sirevåg, Vidar på 10.25. Nr. 4 ble Ingvild Brennhovd, Vidar med 10.36. Alle disse fire slo  raskeste gutt.

Fire av seks vinnere gjentok seieren fra i fjor.

Økt deltakelse for fjerde gang av fire mulige.
Ivar Formos Minneløp har øket deltakelsen hvert år siden starten i 2012 da 262 (pluss barn) fullførte i pøs regnvær. I fjor kom 3 km på programmet også og 537 fullførte. I år løp 656 i mål. Det betyr en fremgang på 22 % fra året før.

10 Andreas B.Engebretsen Heming, IL / Bull Ski & Kajak 50-54 år 1:13:13,7

Siri Størmer, Vidar holder fortsatt emget høyt nivå. 46-åringen topper vetranstatstikken på 10 km i år etter sterke 37.59 i Sentrumsløpet. Ikke minst er hun god i terrenget som f.eks. i  St.hansgaloppen, hvor hun har flere seire. Nå har hun skaffet seg en seier også i Ivar Formos Minneløp hvor hun er i et meget ekslusivt selskap av vinnere.

ALLE   RESULTATER

Joar_Thele_IMG_2128.jpgJoar Thele var få sekunder bak Buraas opp til spurtprisen på Vettakollen. Men ledet med tre sekunder på Skjennungen- Derfra og inn var imidlertid Buraas klart raskest.

Opp på Vettakollen var Arian Loshamn 26 sekunder etter Joar Thele og 32 sekunder etter Buraas. Men resten resten av løypa løp han raskeste av samtlige og løp forbi Thele med god margin og endte som nr.2 27,8 sekunder bak Buraas med tiden 1.05.44  Kun Buraas og Thele har løpt raskere enn det i Minneløpet.

Jo_Simen_Skog_vinner_40_44_IMG_2176.jpgJo Simen Skogen nr.7 totalt og raskest mann i 40-44 år med 1.11.17

Andreas_Beck_Engebretsen_IMG_2185.jpgAndreas Beck Engebretsen, Heming Il /Bull Ski & Kajakk er en av landeste raskeste 50-åringer og trives ekstra godt i terrenget. 10.plass totalt på 1.13.13

Nicolay_Sevang_IMG_2209.jpgNicolay Sevang, Lyn Ski vant klasse 15-16 år og tok 12.plass totalt med 1.14.03

Elisabeth_Ida_Hildenes_IMG_2285.jpgMens det skilte snaue 8 minutter mellom nr.1 og nr.10 ble det etterhvert ganske tett opp mot spurtprisposten på Vettakollen. Her har vi spurtprisvinneren i kvinneklassen Elisabeth Ida Hildenes som nådde toppen syv sekunder foran Siri Størmer. PÅ Skjennungen lå hun sammen med Størmer og hadde et sekund å gå på og var fattige fem sekunder bak i mål med tiden 1.20.06  Kun Heidi Pharo og Inger Liv Bjerkreim Nilsen har løpt under 1.20 (etter at den nåværende løypa kom til i 2013)

Hilde_Akra_IMG_2363.jpgHilde Akra lå på tredjeplassen gjennom hele løypa og endte med tiden 1.25.28

Erik_Lundheim_Naess_Marianne_Sleire_IMG_2397.jpgIngen tvil om at Eirik Næsheim Lundblad og Marianne Sleire, OSI trivdes i Ivar Formos Minneløp . De løp sammen opp bakkene til Vettakollen og smilte omkapp med sola som ennå ikke hadde tittet frem bak disen. Sleire forbedret løyperekorden sin med over to minutter fra løpet i 2013 og endte på 6.plass mot 10.plass det året med tiden 1.26.57. Også Næss forbedret tida fra 2013 og endte med 1.29.04

Borka_Banoun_Skak_IMG_2449.jpgNinette Banoun: Vidar i midten blir bare bedre og bedre. Hun vinner klasse 50-54 år med tiden 1.31.40 og det holder til 12.plass totalt og hun hele tre minutter raskere enn i fjor. Med seg har hun Andre Borka og Louise Skak

Så bratt er det de siste metrene opp mot Vettakollen.

Stian_Fagernaes_IMG_2545.jpgStian Fagernæs tok seg tid til å se på utsikten på toppen.

Stian_Fagernaes_Ingebjoerg_Toennessen_IMG_2554.jpgJa det var strengt tak ikke utsikten som gjorde at han tok seg en stopp på toppen. Det var rett og slett Ingebjørg Tønnessen han ventet på.

Bilder fra 9km

Steinsland_Talmo_IMG_2557.jpgStian Stensland prøvde å løpe fra fotografen men lyktes bare nesten. Her hilser han kjekt mens han stormer videre. Og ikke uten grunn over skulderen hans ser vi Olaf Talmo, Koll, som ble den raskeste av ungguttene i 13-14 årsklassen og endte på 3 .plass bare 21 sekunder bak Stensland.

Kristoffer_Pettersen_Traalim_IMG_2564.jpgTomlene opp for meg! Kristoffer Pettersen Trålim, Lyn Ski tar 5.plass totalt med 41.53

Therese_Hoeyer_Grimstad_IMG_2588.jpgTherese Høyer Grimstad tar tredjeplassen med 45.45>

Synne_Raaheim_Borge_IMG_2589.jpgSynne Råheim Borge, Oppegård IL tar fjerdeplassen med 46.30