Selv om den værste vinden hadde gitt seg blåste det fortsatt friskt når det 9 manns store feltet på 3000m la ut fra start. I tillegg kom det også en og annen regnbyge som gjorde forholdene ekstra krevende for løperne. Det dannet seg tidlig en kvartett og utrolig nok løp samtlige fire i 4 forskjellige klasser. 17 år gamle Magnus Simes Hjellum (HIL) var tydeligvis den sterkeste med klubbkollega  og seniorløper Ole Mikael Tørsdal som eneste reelle utfordrer.Tidene 9.04,70 og 9.13,19 får være godkjent under de rådene forhold. Det var også tydelig at yngstemann i feltet, Ole Martin Røssland fra Gneist trivdes mye bedre nå når det ble skikelig distanseløping. Det skulle etterhvert vise seg at den løpssterke Hordalendingen enkelt løp inn til seier i G16 med den flotte tiden 9.21.03. Tom Skjæråsen fra Varegg sikret dobbel hordaland i denne klassen da han snek seg under 10 minutter med tiden 9.56,23. Vår 3 representant i dette feltet, Magnus Pettersen Lunde fra Os åpnet friskt, men fikk det etterhvert tøft og endte på 10.07,86 og 2.plass i G18-19 år.

Jenter 14 og 15 år var første heat ut på 1500m og her var de 3 beste jentene fra KM Terreng representert i 14 årsklassen. Etter en relativt rolig start i vinden ble det etter en rundes løping dannet en kvartett bestående av de 3 15-åringene Elisabeth Angell Berg, Maren Pernille Ydstebø (begge HIL), Åse Skulevold (Sola) og distansespesialist Ingrid Næss Johansen fra Gneist. Disse opparbeidet seg etterhvert en klar ledelse til resten av feltet og da spurten kom på de siste hundre meterne var det arrangørklubbens Elisabeth Angel Berg som stakk av med seieren på 5.09.47. Maren Pernille Ydstebø tok sølv på 5.10.92 mens Ingrid Næss Johansen som tredje jente i mål tok en klar seier i jenter 14 år på ny stevnerekord for den klassen på 5.12.90. Anna Serine Røssland fulgte opp med 5.21.04 og sikret med det dobbel Gneist da hun spurtslo den ellers så seiersvante Målfrid Pettersen Lunde som fikk notert 5.24.88 i sin 1500m debut. Vi håper inderlig ikke dette er eneste gang vi ser den allsidige Osjenten på litt lengre distanser i tiden fremover.

Jenter 16år og eldre dannet et av de største feltet på 1500m i årets Maileker.Hele 10 startende i 4 forskjellige klasser gjorde det litt mer krevende og følge med. Frida Berge, som løper for Strandebarm i juniorklassen, tok straks kommandoen og viste seg raskt som den sterkeste i feltet. Bare den et år yngre og talentfulle Ida Elise Nymoen Eltevåg fra Skjalg greide og henge sånn noenlunde med. Men etterhvert ble det klart at Hordaland sin eneste representant i feltet kom til å ta dette hjem og tiden ble så pass bra som 4.41,00. Dette gir tett oppunder 1000 poeng på Tyrvingtabellen og må sies og være svært så bra med tanke på værforhold og at hun løp alene nesten hele veien. Det har gått litt tungt for Frida Berge i år, men med dette løpet viser det i alle fall at hun er kommet et langt steg videre fra den heller svake innsatsen i KM Terrengløp. 

I gutter 14 var det 6 deltagere på startstreken og her var det bare Lars Lunde fra Stord som ville litt motvillig ta føringen i vinden. Etterhvert dannet det seg en trio med Casper Stenersen (Gneist) og Marius Emil Salvanes (Åkra) i tillegg. Underveis så det ut til at en småsyk Casper Stenersen var på nippe til og slippe, men han greide og bite seg fast og da klokken ringte var alle tre godt samlet. En tilskuer som var kommet ut i løpebanen holdt på og bli nedløpt og hindret helt klart en sint Lars Lunde og da spurten ble satt inn var det Marius Emil Salvanes som var den sterkeste med Casper Stenersen på sølvplass. Vinnertiden ble her 4.30,76.

Gutter 15 år hadde samlet dagens største felt med 11 deltagere og allerede fra start ble det klart at det kom til å bli en kamp mellom Markus Harbo og Jonas Gjesdal, nummer en og to på gårsdagens 800m. Disse holdt følge og vekslet på og dra helt fram til klokken ringte. Da satt den kraftfulle rogalendingen inn et kjemperykk og fikk straks en luke som han holdt helt inn til mål. Vinnertiden ble 4.17,88 mens Jonas løp på 4.24,55. Det ble en meget tett kamp om bronsen der Rasmus Vonen (Varegg) akkurat greide og kaste seg over målstreken før Sondre Mæland fra Stord, tidene her 4.32,98 og 4.33,34.

Også de yngre klassen fikk unnagjort sine distanseløp, og det var mye bra og kontrolert distanseløping blant 10 og 11 åringene som fikk prøve seg på 600m. Vi har denne gang fokusert litt på Jenter 11 år og lot oss virkelig imponere av Silje Stenersen fra Gneist.  Hun formelig "fosset" gjennom sin 600m i rene utklassningstil og noterte kjempefine 1.51,30, nesten 13 sekunder før nestemann i mål. For dette fikk hun både bestemannspremie og stevnerekord. Og i jenter 10 år merket vi oss talentfulle Andrea Thorsheim fra Fil AKS-77, som fikk bestetid med pene 2.10,88. Blant guttene i klasse 10 år var Pål Haugen Lillefosse (Gneist) nærmest og bryte 2 minuttersgrensen, men manglet 65 hundredeler  da han fikk notert 2.00,64. Beste 11 åring fra Hordaland ble Håvard Lunde som snek seg under 2 minutter med tiden 1.59,51. Han måtte se 3 haugesundere foran seg på listen og misset akkurat bronsemedaljen.

Mailekene Resultater etc


9 spreke ungdommer ligger ut på 3000m i vind og regn.


Magnus Simes Hjellum i føringen med yngstemann Ole Martin Røssland rett bak.


Magnus Pettersen Lunde fra Os har nettopp måtte slippe tet kvartetten og herfra og hjem ble det veldig tungt.


Ole Martin Røssland fra Gneist spurter inn til en etterlengtet seier.


Jenter 14 og 15 år ligger ut på tøffe 1500m.

Kvartetten som etterhvert skilte seg ut, Elisabeth A.Berg(153/HIL) vinner 15årsklassen i hard konkurranse med klubbveninne Maren Pernille Ydstebø som vant 800m lørdag.


Ingrid Næss Johansen (Gneist) stormer inn til seier i jenter 14 år.


Anna Serine Røssland sikrer Gneist dobbel.


Flott 1500m debut på den allsidige Målfrid Pettersen Lunde (Os), som sikrer bronsen.


Starten er akkurat gått i det 10 kvinners store feltet på 1500m.


Frida Berge (Gular/Strandebarm) på vei mot seier på 1500m.


Starten er akkurat gått på 1500m i gutter 14 år. Lars Lunde (Stord) er eneste som vill dra i motvinden.


Lars Lunde fortsatt i tet, Casper Stenersen (Gneist) sakker litt akterut.


Marius Emil Salvanes (Åkra) vinner 1500m, Casper Stenersen har løpt seg opp til sølv.


Klart for start G15år 1500m.


Markus Harbo /Skjalg) i føringen med Jonas Gjesdal på hjul.


Sondre Mæland (Stord) holder 3.plassen tett fulgt av Rasmus Vonen, Erlend Mæland og Espen B. Vika fra Norna.


Det ble for tøft for Jonas Gjesdal (Varegg)  i dag, bare sølv.


Rasmus Vonen (Varegg) stormer inn til knepem bronse.


Silje Stenersen (Gneist) inn til klar seier på 600m jenter 11 år.


Pappa Sigve gratulerer Silje mens Maren H. Lillefosse, Anna Evensen og Pål H. Lilleosse alle lot seg tydelig imponere.


Silje Stenersen med Haugesunds Avis bestemanspremie på 600m.