Egersund Halvmarton ble arrangert for 32. gang, og løpdet fikk en solid økning i antall deltagere fra de siste årene. Hele 73 løpere stilte til start. Det er en økning på ca 60% siden i fjor. Det var nok flere løpere som hadde den nye langdistansekarusellen i bakhodet når de kom til start i Egersund.

Det var til tider kraftige vindkuler som satte løperne på prøve  langs løypa ,og spesielt de siste 3 km tok vinden godt.
Tom Ole Dalsrud og Jarle Risa løp det meste av løpet sammen. Dalsrud viste seg nok en gang som en sterk spurter og løp inn til seier  etter at Jarle Risa hadde dratt mesteparten av løpet. Tom Erik Halvorsen løp også meget bra og kom inn rett bak de to første.
Anne Jorunn Hodne hadde ingen problemer med å vinne dameklassen. Hun  ble løpende mye av løpet alene og det var ikke en lett oppgave i den sterke vinden. Alison Mathews kom inn til en fin 2 plass i dameklassen.
Neste løp i Jæren & Dalane langdistansekarusell er førstkommende lørdag når Orre IL arrangerer Orremila.

RESULTATER

Alle foto:  Kjetil Torgersen

Starten har gått i den 32 utgaven av Egersund Halvmaraton

Starten

Undheim IL var den klubben med flest deltagere. Her drar Anders Olsen en gruppe etter 2 km.

Ingrid Undheim(26), Nina Haugland(27) og Kari Oanes(22) etter drøye 2 km.

Tom Erik Halvorsen dro mye av løpet de første 5km før han måtte slippe de to beste litt. Tom Erik er i bedre form en
på lenge og har som hovedmål å kvalifisere seg til NM i år. Han løp i dag inn til solid personlig rekord.

Paul Matthews(42), Bjarne Lyngnes(30) og Sindre Sørensen(44) 6km ute i løypa.

Alison Matthews (43) og Christopher Waren (8)

Brita Fjell Uhrdal snart fremme ved 10,5 km og vending.

Jørgen Jørgensen løp sitt 29 Egersund Halvmaraton og vil til neste år hvis han stiller få sitt 30'løp mens han er 60år.
Det vil bli et flott jubileum for en trofast sliter.

Kåre Aanensen løp inn til en sterk tid.

Jarle Risa og Tom Ole Dalsrud

Asbjørn Ueland(13) dro mye av løpet i denne pulja, og det var derfor meget rettferdig at han kom først til mål.

Stig Harald Tunheim var stålende fornøyd, han perset med over 9 minutter.