Bortsett fra at tre av de beste herreløperne - Sondre Nordstad Moen, Henrik Ingebrigtsen og Sindre Buraas - mangler, er alle de fire laga fylt opp av landets raskeste. I nordisk er det i tillegg til individuell konkurranse også lagkonkurranse der de fire beste teller i herrer senior og de tre beste fra hver nasjon i kvinner senior og i de to juniorklassene. 

Karoline Bjerkeli Grøvdal er det sterkeste norske kortet uansett klasse, og så spørs det om Veronika Blom, Kirsten Marathon Melkevik og Marthe Katrine Myhre løper fort nok til at også laget vil snuse på en topplassering. 

Det norske herrelaget har jevnheten som sin styrke, og har minst en av dem dagen, kan det fort bli både individuell medalje og lagmedalje. Hans Kristian Fløystad viste god form i NM terrengløp, og finner Marius Vedvik tilbake til formen fra i sommer og Ørjan Grønnevig tilbake til fjorårsformen, kan det være en av dem som blir Norges beste. Johan Bugge og Audun Nordtveit har også ved flere anledninger vist seg som noen sluggere i krevende terreng. 

I kvinner junior er fjorårsmester Heidi Mårtensson på plass, og hun er nok revansjesugen etter at hun så vidt ble slått av Elisabeth Angell Bergh i NM terrengløp. Der viste også de to 17-åringene Christina Hopland og Karoline Simpson-Larsen fin form, og det blir særlig spennende å se hva Christina kan få til i møte med mer rutinerte løpere. 

I herrer junior peker Kristian Tjørnhom seg ut som den norske medaljekandidaten. Han har løpt svært bra i både Furumomila og NM terrengløp, og bør ha alle sjanser til å være med i teten. De fire andre på laget er de som fulgte på de fire plassene bak Tjørnhom i NM. Der lå de pluss/minus halvminuttet bak Kristiansands-løperen, og de bør nok være noe nærmere - uten at at Tjørnhom løper dårligere - om det norske juniorlaget skal vinne. 

Menn senior - 9  km    
Hans Kristian Fløystad, IK Tjalve   
Marius Vedvik, Gular     
Ørjan Grønnevig, Stavanger FIK   
Johan Bugge, Eidsvåg IL    
Audun Nordtveit, IK Tjalve

Kvinner senior - 7,5  km
Karoline Bjerkeli Grøvdal, SK Vidar
Veronika Blom, SK Vidar
Kirsten Marathon Melkevik, IL Gular
Marte Kathrine Myhre, SK Vidar

Menn junior (U20) - 6 km   
Kristian Tjørnhom, Kristiansand løpeklubb   
Magnus H. Pettersen, Sturla IF   
Stian M. Bekkevoll, Kristiansand Løpeklubb   
Thomas J. Byrkjeland, IK Tjalve  
Casper Stornes, Ask

Kvinner junior (U20) - 4,5 km
Heidi Mårtensson, Modum FIK
Elisabeth Angell Bergh, Haugesund IL
Christina Hopland, Varegg
Karoline Simpson-Larsen, Voss IL

kv-jr_D4N7365-heidi-maartensson.jpgHeidi Mårtensson ble nordisk mester på Island i fjor. Vil hun klare det samme i Finland i år? (Foto: Bjørn Johannessen) 

Det svenske laget til nordisk

Det danske laget til nordisk