Annie Bersagel, Tjalve løp på solide 1:16:02 da hun vant Drammen Halvmaraton.

Bedre vær for tilskuerne enn løperne
Værforholdene var atskillige varmere enn de var i fjor i Drammen, da det var lett overskyet vær  og en temperatur rundt 13-15 grader. I år var det ca. 20 grader + og i sola ganske så varmt.  Når løperne snudde på vei innover mot byen, fikk de motvind som de fleste merket. Noen syntes det bremset løpinga, mens andre var glade for at da ble varmen mindre plagende.

Deltakelse
I 2011 da Drammen Halvmaraton var tilbake på banen med NM på halvmaraton innlag, fullførte 557 på 21,1 og 10 km. I fjor økte deltakelsen til 576 og i år et hopp videre opp til 632. I tillegg kommer deltakere i barneløpet.

ALLE   RESULTATER

Håkon Brox, Tjalve med sola rett i øya har 16 sekunders forsprang på Rune Fenne etter 15 km.

Drammen Halvmaraton 2x dobbel

Håkon Brox, Tjalve gjorde som i fjor da han vant SkiLøpet og Drammen Halvmaraton. Men i fjor var det en uke mellom løpene, i år bare en dag. Brox la ned mer arbeid i seieren i Drammen enn i SkiLøpet , og lå lenge an til å løpe på 1:07. Problemer med magemusklene gjorde imidlertid at han endte opp med 1:09:02 mot 1:09:51 i fjor. Etter det vi kan se på statistikken til Kondis så så er 1.09:02 pers akkurat som 1:09:51 var pers i fjor.

- Kan jeg slippe problemer med magemusklene tror jeg at jeg skal kunne løpe på 1:06 i Oslo om to uker, sa Brox til kondis.no etter løpet.

Annie Bersagel, Tjalve gjorde som Håkon Brox og tok en dobbel. Lørdag ble det seier i SkiLøpet og søndag fulgte hun opp med 1:16:02 i Drammen. Hun var fornøyd med tiden og mente hun var i rute til maraton og USA-mesterskapet i Minesota som hun skal løpe om fire fire uker, fortalte hun til kondis-no etter løpet.

Kun Bersagel sjøl og Tone Ilstad Hjalmarsen har løpt fortere på halvmaraton i år.

Etter noen få hundre meter har allerede Magnus Hannevig Pettersen (276) og Øystein Mørk (286) gått i tet.  Foto: Christopher Aalholm.

10 km
Etter noen ukers opphold med konkurranser var Øystein Mørk, SK Kraft tilbake i manesjen igjen. Dermed ble det Buskerudduell mellom ham og fjorårsvinner på 10 km i Drammen, Sturlaløperen Magnus Hannevig Pettersen. Etter 10 minutters løping var Pettersen to sekunder foran, men i mål ble det 41 sekunder i favør Mørk. 32:21 mot 33:02 for Pettersen, som i fjor vant på 33:26 Såvidt vi kan se er 33:02 pers for 18 år gamle Pettersen som kom rett fra UM på Lillehammer hvor han fredag tok tredjeplassen på 3000 m med sterke 8.32.

Kjersti Lerkerød, BUL vinner 10 km i sitt første løp på distansen.

Kjersti Lerkerød, BUL har  løpt flere maraton, vant bl.a. Nordmarka Skogsmaraton tidligere i år, og lange løp som Rallarvegsløpet i år (hvor hun ble nr.2), men hadde faktisk ikke løpt en 10 km før. Når hun første  gjennomførte "sprintdistansen", ble det seie,r og hun har nå pers på 37:12, det holder til en 16.plass på Norgesstatistikken.

10 KM

Julie Marie Haabeth, Tjalve tok andreplassen på 10km med 38:59 og løp dermed under 39 for første gang i en kontrollmålt løype.

Synøve Brox, doblet SkiLøpet og Drammen og var langt mer fornøyd med løpet søndag.
I nye sko løp hun inn til 3.plass totalt på sterke 40:04 Lørdag var hun nr.2 på 5km  i SkiLøpet med 19:25
Brox holder fortsatt toppstillingen på 5km i klasse 50-54 år med 19:12 fra Fornebuløpet, mens hun er på tredjeplass på 10km.

Maria Aure ble nr.4 totalt og den beste av Vidarjentene med tiden 40:07

Jill Jørgensen, Team Aker nr.6 med 42:53 og vant klasse 40-44 år.

Pia Anine Stangebye, Lyn Ski nr.10 totalt og vinner av klasse 16-17 år med 45:00

Elin Berstad Mortensen, Vidar var ikke helt fornøyd med løpet men ble nr.7 på 43:11

Siri Vilberg, Kondis smiler til fotografen men hadde en svært dårlig dag i Drammen. Siri har mål om å løpe under 40 minutter i år og løp nylig på 42 min. Nå ble det høyt 46-tall. "Det er dramtisk nå", skriver Siri på sin blogg. Dog skal det sies at hun dagen før hadde løpt Kodalmila på 43:18.

Jarle Wermskog, Team Oslo Sportslager ble nr.4 med 33:53

Thomas Nipen, Road@runners Racing her på 5.plass. Vi skimter nr.6 i bakgrunnen. Det ender med 35:29 for Nipen.

Årets veteranløper i 2012
 Nina Vavik Ytterstad, Vidar løp sitt første asfalt løp etter operasjonen i desember.(hun løp også Birkebeinerløpet) Hun ble nr.2 på 1:23:59. Den raskeste tiden på halvmaraton i klasse 50-54 i år ( Ytterstad satte klasserekord i fjor med 1:20:19) Neste på programmet er Berlin Marathon, der hun får selskap med en rekke av løperne i Drammen.

Anette Foss Lia, Høvikjogg løp inn til en tredjeplass med 1:27:46, en forbedring av tida fra Holmestrand i april på 1,5 min. Men litt etter tiden i Oslo i fjor på 1:25:42

Mette Bakken, Vidar blir nr.4 og vinner klasse 40-44 år . 1:29:09 var noen par minutter bak det Mette hadde håpet på. Foto: Christopher Aalholm.

Fredrikstads egen Janne Kjellberg Johansen løper inn til 5.plass på 1:29:31 og 2.plass i klasse 40-44 år

Elegant og rask i løpsstilen kommer Karen Meyer, Alvdal Fysikalske Institutt inn på 1:37:45 som holder til seier i 55-59 års klassen. Dermed forbedret hun 1.plassen i på veteranstatistikken i klasse 55-59 år fra hennes tidligere 1:40:11 i Fevik. Wenche Lande har klasserekorden på 1:31:16 fra 2008.

Louise Skak, Nordic Sport gjorde som vinnerne av halvmaraton hun doblet. Men Skak sin dobbel var en skikkelig tøff en. Lørdag løp hun 30km i Nordmarkstraver´n! Der ble hun nr.2 i klasse 35-39 år og nr.17 totalt. Søndag ble det 6.plass på halvmaraton i Drammen med 1:34:26 og klasseseier i 35-39 år.

Ole Peter Bergaust, syntes det var varmt. Det ble en hard duell om klasseseieren i 65-69 år hvor Bergaust var 30 sekunder foran nr.2 Seierstiden ble 1:31:29

Herbjørn Brennhovd, Gol IL var mannen som ga Bergaust kampen til døren. Med 1:31:59 legger Brennhovd seg på en 5.plass på årstatistikken.

Dorte Foss, Raufoss IL fargeglad løper som konkurrerer mye og alltid plasserer seg i toppen. Soleklar seier i klasse 45-49 år med 1:34:59 og 8.plass totalt.

Lars Tore Selbo ble raskeste Anton Sport mann på halvmaraton med 1:25:29
Anton Sport hadde hele 110 løpere påmeldt i Drammen!

Vidar Ellefsen, Golder Associates AS løp inn til klar klasseseier i 55-59 år med 1:26:43

Ingunn Monsen, Vidar nr.2 i klasse 50-54 år med 1:41:11

Hallvard Eriksen Buer, Kondis trives i mjukt terreng hvor han bl.a. har løpt Øyakarusellen i sommer og er klar for tirsdagens Gaupekollen Opp.
I Drammen ble det 1:18:21

Hver onsdag duellerer de rundt Sognsvann. Det ble duell i Drammen også. Skulle bare løpe en treningstur, sa Eiksund
til kondis.no i dokøen før løpet. Denne gang ble det samme tid med 1:29:36 for Kondispresident Tim Bennett fra Vidar og Ole Arne Eiksund som representerte Kondis. Om de løp hånd i hånd over mål vites ikke, vi holder en knapp på knallhard duell forhåpentligvis uten strekk som resultat.

Også Alexander Miller holder til på Sognsvann på onsdagene. Han lot Eiksund og Bennett fighte seg imellom og løp sjøl i mål 50 sekunder før med tiden 1:28:46

Galina Stoltenberg løper inn til 3.plass i klasse 23-34 år og 11.plass totalt med 1:39:34

Christian Steffens, Kondis lå an til pers men fikk det tøft på slutten og måtte nøye seg med 1:29:25

Med noen få kilometere igjen til mål var det mange som sikkert var ganske tomme, men ingen som benyttet seg av hurtigladingen.

Med rundt 2km igjen var det mange som nok følte seg dødsslitne, men ingen stoppet her.

Jenter som viser at iskrem og toppløping hører sammen. Fra venstre: Julie Marie Haabet, Annie Bersagel, Synøve Brox og Janne Kjellberg Johansen.