Klart for Eikefjord Maraton


Lørdag 22. oktober arrangeres Eikefjord maraton for første gang på Storebru i Flora kommune. Distansene foruten maraton, er halvmaraton, 10 km, 5 km og 2 km barneløp. I tillegg til konkurranseklasser, så er det også en mosjonsklasse for dem som ønsker å løpe uten tidtaking.

Løypa, som går i naturskjønne omgivelser på en lite trafikkert vei, ble kontrollmålt av Kondis-oppmåler Ivar Sandø 18. juni i år. Både start og målgang er i krysset på Storebru, midt mellom Florø og Førde - de to største byene i Sogn og Fjordane. 5 og 10 km løpes på en nesten flat trasé og er meget rask, mens det er litt mer kupert for dem som løper videre for å gjennomføre halvmaraton og maraton. Men alt i alt, så skal dette være en rask og lettløpt løype, uansett distanse.


Edvin Halvorsen er med i arrangørstaben til Eikefjord Løpskarusell. (Foto: Jan Grov).

Alle distansene (utenom barneløpet) løpes i retning Hyen/Sandane på FV 615, der man snur halvveis og løper tilbake til mål der man startet. I halvmaraton snur man etter 10,548 km, mens maratonløperne tar halvmaratonløypa to ganger. Barneløpet går den andre veien - i retning bygda Endestad, der ungene snur etter 1 km og løper tilbake til mål på Storebru.

Dette blir det fjerde maratonløpet i fylket. Eksisterende løp fra før av er: Florø Maraton Rett Vest, Jølster maraton og Hornindalsvatnet Maraton.

Du kan lese mer om løpet (inkl. informasjon om påmelding) her:

Terminlista til Kondis

Eikefjord løpskarusell

Facebook

Arrangør Eikefjord IL ønsker alle velkommen til fin trim denne høstdagen...!


Eikefjord Maraton blir arrangert på Storebru i Flora kommune.