De norske gjør det fortsatt godt i Etape Bornholm. Trond Olav Berg (klasse 50-59 år) og Svein Arne Sølvberg (klasse 60 år +) vant begge sitt tredje løp på rad med overlegen margin. Øystein Mørk tok enda en 10. plass totalt blant alle menn og er nå også på 10. plass sammenlagt etter tre løp. Carl Fredrik Hagen ble igjen nr. 4 i klassen til og med 23 år og ble Norges nest beste løper uansett klasse med 20. plass. Åse Klinkenberg ble beste norske dame på 22. plass og er nr. 24 sammenlagt.

I klubbkonkurransen økte Bøler sin ledelse til Hvidovre Atletik og Bølers 8 tellende deltakere har nå 2,5 minutters ledelse foran de to siste løpene.

Tuva Thomassen Fagerbakke, Bøler gjennomførte barneløpets 2.9 km på 13:10 og ble nr. 5. blant de yngste jentene til og med 11 år. I gutteklassen er det også to Bølerløpere som gjør det best. Endre Wigaard og Eldar Thomassen Fagerbakk er nr. 9 i klasse gutter 12-14 år.

Tuva Thomassen Fagerbakke, Bøler ble nr. 5 i det andre barneløpet  over 2.9 km i skogen Almindingen.

Jenter til og med 11 år - dag 2 - skogsløp 2,9 km

Plc StartNr Navn Klub/Hold Land Nettotid min/km km/t Bruttotid
1 2766 Freja Blom Thomsen TEAM FIT 4 RUN/ OA/ogf DEN 0:12:11 4:11 14.29 0:12:15
2 2779 Clara Toudal Borg Viking Atletik/ Sportsmaster DEN 0:12:14 4:13 14.23 0:12:18
3 2777 Christina Fredensborg Frederiksen Viking Atletik DEN 0:12:18 4:14 14.15 0:12:21
4 2778 Camilla Fredensborg Frederiksen Viking Atletik DEN 0:12:49 4:24 13.59 0:12:51
5 2735 Tuva Thomassen Fagerbakke Bøler IF NOR 0:13:10 4:32 13.22 0:13:14

Blant noe eldre kvinner enn Tuva, klasse 50-59 år, er Lise Lithun fra GTI Stavanger best av de norske og ble nr. 7 av 121 kvinner i klassen i det 7,8 km lange skogsløpet. Normalt gjør Lise unna 42,2 km i en jafs, og ikke som på Bornholm, fordelt på fem dager. Hun har løpt 65 maratonløp og det er bare 7 norske kvinner som har løpt flere maratonløp..

Lise Lithun vant tur til Etape Bornholm i forbindelse med Etne løpsfestival i fjor, og viser at hun kan mer enn å løpe maraton.

Her kan du se hvordan de løp i kvinner 50-59

David Nilsson fra Sverige leder ungdomsklassen og ble i skogsløpet onsdag nr. 2 totalt bare 33 sekunder bak ledende Obed Kipkurui.

David Nilsson fra Sverige leder ungdomsklassen og er nr. 3 i sammendraget totalt etter tre løp.

Ungdomsklassen 18-23 år - dag 3 - 7,8 km skogsløp

1 662 David Nilsson Högby IF SWE 0:24:01 3:04 19.49 0:24:08
2 661 Andreas Åhwall Hässelby SK SWE 0:24:34 3:08 19.05 0:24:40
3 932 Nikolaj Dam TIF 1 DEN 0:26:45 3:25 17.50 0:26:53
4 667 Carl Fredrik Hagen IK Tjalve NOR 0:26:50 3:26 17.45 0:26:56

På andreplass i sammendraget totalt ligger danskenes Steen Walter, men han er nå bare 8 sekunder foran unge David Nilsson. Det ligger an til en spennende duell de to siste dagene mellom ham og David i kampen om en andrepremie på kr 15000 eller tredjepremie på kr 10000..

Steen Walter tok andreplassen både første og andre dag foran David Nilsson. Begge dagene med 11 sekunder, men dag tre var David første og forspranget er redusert til bare 8 sekunder.

En annen spennende duell: Svenske Andreas Åhwall (til venstre) løp inn til fjerdeplass i skogsløpet, mens danske Benjamin Wolthers tok plassen bak.

Sammenlagt stilling blant herrene etter tre dager

Blant de norske herrene har vi en intern duell, både i klassen og innen Bøler IF, mellom Hermann Bruun og Johan Kristian Bjølseth..

Hermann Bruun - med "fighting face" ligger foreløpig rett bak Harald Ringen i sammendraget i klasse 40-44 år og rett foran klubbkamerat Johan kristian Bjølseth. I skogsløpet var han bare sekundet bak Harald Ringen.

Johan Kristian Bjølseth - noe mindre intens i uttrykket enn klubbkamerat Hermann Bruun.

2 984 Torben Juul Nielsen Viking Atletik Elite DEN 0:26:27 3:23 17.69 0:26:35
3 651 Thim Nørgaard Andersen Hvidovre Atletik og Motion DEN 0:27:12 3:29 17.21 0:27:21
10 513 Espen Wigaard Bøler IF NOR 0:28:57 3:42 16.17 0:29:05

Anette Bjordal Wigaard er nest beste norske løper uansett klasse og best av de norske i klasse 40-49 år. Her på grusveien inne i skogen i Almindingen midt inne på Bornhorn.

Her er onsdagens resultater i kvinner 40-49

Sammenlagtstillingen i denne klassen hvor Bjordal Wigaard ligger på en 15. plass

Poul-Mogens Beicher Hansen ser ikke ut til å ta løpingen og seg selv så altfor høytidelig