Ingressbildet: Henrik Ingebrigtsen løp 800 m på Stockholm Stadion i går for å teste hurtigheten og håpet nok på å sette pers. Det gikk bare sånn passe bra med 1.49.19. Men det var ikke dagen for gode tider med surt vær og vind. Ingen i heatet satte pers, ja ikke engang årsbeste. (Foto: Bjørn Johannessen - fra EM i Zürich)

Ingvill Måkestad Bovim hadde fått plass i årets tøffeste 1500 m-felt og det gikk veldig fort helt fra starten med passering på 62.16 etter første runde, som er fart til 3.52. 800 m ble passert på under 2.06. Farta ble etter hvert også for stor for Genzebe Dibaba, som ble passert av amerikanske Jennifer Simpson på oppløpet.

Årets europamester, Sifan Hassan, ble nr. 3. Svensk-eritreiske Meraf Bahta, EM-vinner på 5000 m sist lørdag, slo årets Diamond League-leder på 1500 m, svensk-etiopiske Abeba Aragawi, som bare ble nr. 10. Ingvill ble nest sist med 4.10.97. Det er hun neppe fornøyd med selv om forholdene ikke var gode.

Men fredagens forsøksheat på 1500 m i NM på Jessheim kan hun nok likevel ta som oppvarming til lørdagens finale. Det er 26 jenter påmeldt på 1500 m, så det må nok avvikles forsøksheat selv om mange på startlista har meldt seg på til flere distanser i NM enn de har tenkt å delta i. Det vil trolig holde godt med å løpe på 4.40 for å komme til finalen.

Om ikke Ingvill og Henrik helt hadde dagen i Stockholm, så gjorde Filip Ingebrigtsen det sterkt. Han var helt suveren i B-finalen, som han vant med 3.42.71.

Både Filip og Henrik løper kvalifiseringsheat  i NM kl. 14.10 i dag. Det er påmeldt 28 herrer på 1500 m. En del av dem er også påmeldt 800 m og vil nok heller velge den distansen. Med 800 m-kvalifisering lørdag formiddag, og finale på 1500 m på ettermiddagen, så blir det nok bare et fåtall som dobler, og da helst de dem som ikke kvalifiserer seg for 1500 m-finalen.

Etter finalen på 1500 m i NM lørdag går turen for Henrik videre til Birmingham søndag, hvor han deltar i Diamond League-stevnet også der. Litt av et program for vår sølvgutt fra Zürich disse fire dagene. Resultater fra DN-galan i Stockholm finner du nederst på siden.

Kondis har hentet startlistene fra arrangørens innbydelse og satt sammen dette i en kronologisk rekkefølge.
Startlistene har også tips om vinnere og statstikk.

Følg kondisjonsøvelsene med startlister m.m.

Du kan følge NM i friidrett live på denne linken

NMs nettside med resultater, startlister osv.